Ett tjusigt och något avancerat recept på friterade klenäter. Du gör klenäterna av bland annat smör, ägg, citron och mjöl. Garnera dem med en oemotståndlig blandning av socker och kanel och servera med härlig sylt och grädde!
Ingredienser
25 st
50
g
smör eller margarin
2
äggulor
3
msk
socker
1
msk
pressad saft av citron
1 1/2
dl
vetemjöl
Fritering
ca 1 1/2
l
olja
Garnering
1
dl
socker
1
msk
mald kanel
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
11
5 st
Kommentarer
Anna
2022-12-22
Fruktansvärt dåligt recept för klenäter. Degen var katastrof att jobba med, de få klenäterna jag lyckades göra föll sedan sönder när de friterades. Gör inte dessa om ni vill ha en god jul!
Margareta
2019-12-10
Bra recept men tag 25 g smör istället och lägg i kyl över natten.
Eva
2016-12-22
Liknar mycket min farmors gamla recept. Men tag mer mjöl!!! Låt degen stå kallt minst 2 timmar innan utbakning. Så får vi se hur det går att kavla ut och att fritera dem. ÅTerkommer ikväll. :-)
Kommentarer
Anna
2022-12-22Fruktansvärt dåligt recept för klenäter. Degen var katastrof att jobba med, de få klenäterna jag lyckades göra föll sedan sönder när de friterades. Gör inte dessa om ni vill ha en god jul!
Margareta
2019-12-10Bra recept men tag 25 g smör istället och lägg i kyl över natten.
Eva
2016-12-22Liknar mycket min farmors gamla recept. Men tag mer mjöl!!! Låt degen stå kallt minst 2 timmar innan utbakning. Så får vi se hur det går att kavla ut och att fritera dem. ÅTerkommer ikväll. :-)