Klassiska hamburgerbröd

195
32
Klassiska hamburgerbröd

Baka egna hamburgerbröd och njut av såväl doften som sprids i köket och den goda smaken. Gör dem gärna i förväg och förvara i frysen.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2012

Klassiska hamburgerbröd

Ingredienser

6 st
1/2
paket jäst (à 50 g)
25 g
smör
2 1/2 dl
mjölk
1/2 tsk
salt
1/2 tsk
socker
1 krm
gurkmeja (kan uteslutas)
ca 5 1/2 dl
vetemjöl special
1
ägg
1 msk
sesamfrön

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot mjölkfritt matfett och mjölk mot en växtbaserad dryck.

Näringsvärdet är beräknat per bröd.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: byt ut smör till margarin. Detta leder till en fjärdedels minskning av klimatpåverkan från maträtten.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

195

Kommentarer

Kajsa

2021-04-16

Goda och enkla att baka! Uppskattar att de går bra att frysa och tina upp igen utan att bli tråkiga. Kärntemperaturen var 97 grader efter 10 min i min ugn, så det beror ju helt på vilken ugn man har (apropå kommentaren nedan).

Jonas

2021-04-11

Har använt detta recept varje gång det vankas hamburgare, alltid uppskattat. Har börjat använda vatten och rapsolja istället för mjölk och smör. Blir också jättegott!

Annika

2021-03-28

Efter 10 minuter var kärntemperaturen 49 grader....

Näringsvärde per portion

Energi 1129 KJ / 270 kCal
Fett 7 g
Salt 0.71 g
Kolhydrater 42 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept