Klassiska hamburgerbröd

Betyg 4.5 av 5.
439 personer har röstat
68
Klassiska hamburgerbröd

Baka egna hamburgerbröd och njut av såväl doften som sprids i köket och den goda smaken. Gör dem gärna i förväg och förvara i frysen.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2012

Klassiska hamburgerbröd

Ingredienser

6 st
1/2   paket jäst (à 50 g)
25 g  smör
2 1/2 dl  mjölk (välj gärna en rosa vara*)
1/2 tsk  salt
1/2 tsk  strösocker
1 krm  gurkmeja (kan uteslutas)
ca 5 1/2 dl  vetemjöl special
1   ägg
1 msk  sesamfrön

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
439 personer har röstat

Kommentarer

Hjälp! När jag penslar på ägget så sjunker de jästa små hamburgerbröden ihop. Jag gjorde en sats till och var superlätt på handen men de sjunker ihop ändå. Varför? Tips på vad jag kan göra istället? Pensla med mjölk eller något annat?

Pia

2024-08-27

"Not great, not terrible" Är ungefär så jag skulle beskriva brödet som resulterade av receptet. Absolut ingenting fel på brödet men det känns som om det där lilla extra fattas. Alla kommentarer som har rekommenderat att minska gurkmeja har helt rätt, jag halverade mängden gurkmejan och det kände att det var rätt mängd som lades till. Jag gjorde en dubbel sats och gjorde 10 burgar bröd istället för 12 och kände ärligt talat att de blev jämnt lite för stora så min rekommendation där är att följa receptet första gången. Att platta ut brödena är helt klart bra råd som bör följas, det är kanske därför brödena blev lite stora för min smak.

Alexander

2024-08-24

Jättebra recept! Tog lite mer salt o la en plåt över bakduken under andra jäsningen som någon tipsade om. Tycker att ett krm gurkmeja räcker till dubbel sats. En degbit på 100 gram passade fint till en burgare på 150 gram.

Cecilia

2024-06-23

Näringsvärde per portion

Energi1129 KJ / 270 kCal
Fett7 g
Salt0.71 g
Kolhydrater42 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Majsbröd med spareribs och coleslaw
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ciabatta
Betyg 4.5 av 5.
139 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vetesurdegsbröd
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Baguette
Betyg 4.6 av 5.
151 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalljäst focaccia
Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Grillbaguetter till lunchen
Betyg 3 av 5.
61 personer har röstat
Över 60 min att tillaga