Klassiska hamburgerbröd
Baka egna hamburgerbröd och njut av såväl doften som sprids i köket och den goda smaken. Gör dem gärna i förväg och förvara i frysen.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2012
Ingredienser
6 st
1/2 paket jäst (à 50 g)
25 g smör
2 1/2 dl mjölk
1/2 tsk salt
1/2 tsk strösocker
1 krm gurkmeja (kan uteslutas)
ca 5 1/2 dl vetemjöl special
1 ägg
1 msk sesamfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per bröd.
Energi1129 KJ / 270 kCal
Fett7 g
Salt0.71 g
Kolhydrater42 g
Protein9 g
Kommentarer
Hjälp! När jag penslar på ägget så sjunker de jästa små hamburgerbröden ihop. Jag gjorde en sats till och var superlätt på handen men de sjunker ihop ändå. Varför? Tips på vad jag kan göra istället? Pensla med mjölk eller något annat?
Pia
2024-08-27"Not great, not terrible" Är ungefär så jag skulle beskriva brödet som resulterade av receptet. Absolut ingenting fel på brödet men det känns som om det där lilla extra fattas. Alla kommentarer som har rekommenderat att minska gurkmeja har helt rätt, jag halverade mängden gurkmejan och det kände att det var rätt mängd som lades till. Jag gjorde en dubbel sats och gjorde 10 burgar bröd istället för 12 och kände ärligt talat att de blev jämnt lite för stora så min rekommendation där är att följa receptet första gången. Att platta ut brödena är helt klart bra råd som bör följas, det är kanske därför brödena blev lite stora för min smak.
Alexander
2024-08-24Jättebra recept! Tog lite mer salt o la en plåt över bakduken under andra jäsningen som någon tipsade om. Tycker att ett krm gurkmeja räcker till dubbel sats. En degbit på 100 gram passade fint till en burgare på 150 gram.
Cecilia
2024-06-23