Klassiska hamburgerbröd

336
48
Klassiska hamburgerbröd

Baka egna hamburgerbröd och njut av såväl doften som sprids i köket och den goda smaken. Gör dem gärna i förväg och förvara i frysen.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2012

Klassiska hamburgerbröd

Ingredienser

6 st
1/2 paket jäst (à 50 g)
25 g smör
2 1/2 dl mjölk
1/2 tsk salt
1/2 tsk socker
1 krm gurkmeja (kan uteslutas)
ca 5 1/2 dl vetemjöl special
1 ägg
1 msk sesamfrön

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot mjölkfritt matfett och mjölk mot en växtbaserad dryck.

Näringsvärdet är beräknat per bröd.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: byt ut smör till margarin. Detta leder till en fjärdedels minskning av klimatpåverkan från maträtten.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

336

Kommentarer

Sandra

2022-09-25

Testade receptet för första gången. Läste igenom kommentarerna innan jag började och noterade att många har skrivit att smörmängden rekommenderas att dubblas. Körde därmed dubbelt så mycket smör som står i receptet samt bakade ut bullarna direkt och jäste dem en enda gång lite längre, ca 60-80 min (också efter tips enl kommentarerna nedan). Penslade sedan på med uppvispat ägg och hällde på sesamfrö innan de gick in i ugnen i 10 min (över och undervärme). Super gott och väldigt saftiga, inte alls torra. Står att det blir ca 6 bröd enl receptet, jag gjorde 8 st och tyckte det blev lagom.

Fredrik

2022-08-04

Gör dem alltid veganska. Havredryck mjölkfritt margarin. Penslar med ha redryck. Har i lite extra salt eftersom de veganska varianterna har mindre salt än smör.

Anne

2022-08-04

Perfekt resultat, har även använt receptet med kärnvetemjöl och vatten till utmärkt rostbröd.

Näringsvärde per portion

Energi 1129 KJ / 270 kCal
Fett 7 g
Salt 0.71 g
Kolhydrater 42 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Vetesurdegsbröd
Ciabatta
Baguette
Morotsfrallor