Klassiska hamburgerbröd
Baka egna hamburgerbröd och njut av såväl doften som sprids i köket och den goda smaken. Gör dem gärna i förväg och förvara i frysen.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2012
Ingredienser
6 st
1/2 paket jäst (à 50 g)
25 g smör
2 1/2 dl mjölk
1/2 tsk salt
1/2 tsk strösocker
1 krm gurkmeja (kan uteslutas)
ca 5 1/2 dl vetemjöl special
1 ägg
1 msk sesamfrön
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot mjölkfritt matfett och mjölk mot en växtbaserad dryck.Näringsvärdet är beräknat per bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot mjölkfritt matfett och mjölk mot en växtbaserad dryck.Näringsvärdet är beräknat per bröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1129 KJ / 270 kCal
Fett7 g
Salt0.71 g
Kolhydrater42 g
Protein9 g
Kommentarer
Toppen! Uteslöt gurkmejan och formade de till korvbröd istället.
Lena
2024-01-29Utav dubbel sats gjorde jag 10st. Hade kunnat göra dem större. Tycker att grundreceptet blir alldeles för små. Utöver detta så är receptet mycket bra👍
Agneta
2024-01-20Väldigt goda bröd, både barnen och vi vuxna tycker dessa är godare än köpebröd. Storfavorit.
Josefine
2024-01-05