Klassiska hamburgerbröd

257
34
Klassiska hamburgerbröd

Baka egna hamburgerbröd och njut av såväl doften som sprids i köket och den goda smaken. Gör dem gärna i förväg och förvara i frysen.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2012

Klassiska hamburgerbröd

Ingredienser

6 st
1/2
paket jäst (à 50 g)
25 g
smör
2 1/2 dl
mjölk
1/2 tsk
salt
1/2 tsk
socker
1 krm
gurkmeja (kan uteslutas)
ca 5 1/2 dl
vetemjöl special
1
ägg
1 msk
sesamfrön

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot mjölkfritt matfett och mjölk mot en växtbaserad dryck.

Näringsvärdet är beräknat per bröd.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: byt ut smör till margarin. Detta leder till en fjärdedels minskning av klimatpåverkan från maträtten.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

257

Kommentarer

Paula

2021-09-13

Bra recept! Gjorde dubbel sats direkt och använde Tipo 00 mjöl samt dubblade smörmängden, som någon annan här tipsade om.Blev enormt saftiga och fina. Men då detta med jäsning 2 gånger i nästan alla brödrecept. Helt onödigt! Kan väl finnas ett fåtal undantag men här jäser jag allt bröd som ska formas EN gång. Blir alltid mycket bra resultat. Så... Arbeta degen rejält, baka ut direkt och jäs längre på plåten istället. Funkar perfekt för i stort sett allt bröd. Risken är annars överhängande att man förstör de fina jäsbubblorna när man börjar bearbeta degen efter jäsning 1.

Michael

2021-07-16

Top notch. Kan bara rekommendera dessa. Att knåda i 15min behövs inte. Knåda bara normalt i 10min. Degen skall vara kladdig i början med 300g mjöl, men går i hop sig efter en stunds knådande, använd de 30g till utbak och under knåderiet. Jag gjorde 100g bollar och plattade ut dem innan sista jäsningen. Blev perfekta i 225grader i 10min. Gräddade dessa i mitten på plåt med bakplåtspapper i vanlig över/undervärme.

Kajsa

2021-04-16

Goda och enkla att baka! Uppskattar att de går bra att frysa och tina upp igen utan att bli tråkiga. Kärntemperaturen var 97 grader efter 10 min i min ugn, så det beror ju helt på vilken ugn man har (apropå kommentaren nedan).

Näringsvärde per portion

Energi 1129 KJ / 270 kCal
Fett 7 g
Salt 0.71 g
Kolhydrater 42 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept