Majsbröd med spareribs och coleslaw
Mjuka majsbröd med vetemjöl, majsmjöl, sirap och gurkmeja. Baka, låt jäsa och grädda i ugn, penslade med ägg och strödda med sesamfrön. Smakrika och goda som tillbehör till grillat, till exempel spareribs och coleslaw för en amerikansk BBQ-middag.
Ingredienser
4 bröd
25 g jäst
2 dl mjölk
2 msk olja
2 msk sirap
1/2 tsk salt
1 tsk gurkmeja
1 dl majsmjöl
ca 4 1/2 dl vetemjöl
ägg till pensling
sesamfrön till garnering
Till servering
spareribs penslade med BBQ-sås
coleslaw
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på BBQ-såsen.
Brödet innehåller gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaersättning.
Gör äggfri: Pensla med mjölk eller vatten.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2847 KJ / 680 kCal
Fett34.1 g
Kolhydrater55.3 g
Protein38.2 g
Kommentarer