Majsbröd med spareribs och coleslaw

2
0
Majsbröd med spareribs och coleslaw

Mjuka majsbröd med vetemjöl, majsmjöl, sirap och gurkmeja. Baka, låt jäsa och grädda i ugn, penslade med ägg och strödda med sesamfrön. Smakrika och goda som tillbehör till grillat, till exempel spareribs och coleslaw för en amerikansk BBQ-middag.

Majsbröd med spareribs och coleslaw

Ingredienser

4 bröd
25 g jäst
2 dl mjölk
2 msk olja
2 msk sirap
1/2 tsk salt
1 tsk gurkmeja
1 dl majsmjöl
ca 4 1/2 dl vetemjöl
ägg till pensling
sesamfrön till garnering

Till servering

spareribs penslade med BBQ-sås
coleslaw

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på BBQ-såsen.
Brödet innehåller gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaersättning.
Gör äggfri: Pensla med mjölk eller vatten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2847 KJ / 680 kCal
Fett 34.1 g
Kolhydrater 55.3 g
Protein 38.2 g
Läs mer om näringsvärden