Klassisk rödbetsgravad lax

Betyg 4.6 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Klassisk rödbetsgravad lax

Prova vårt recept på klassisk rödbetsgravad lax! Receptet passar fint när du vill grava lax till midsommar, jul eller påsk. Laxen får vacker färg och god smak av de rivna rödbetorna som den gravas tillsammans med.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2019

Klassisk rödbetsgravad lax

Ingredienser

8-10 portioner
2 rödbetor (à ca 100 g)
4 msk strösocker
4 msk salt
1 1/2 msk finrivet citronskal
1 kg skinn- och benfri odlad laxfilé (gärna mittbiten)

Vid servering

färsk dill

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • God, men inte så mycket smak från rödbetorna.

    Karin

  • Underbart god gravad lax, ett måste på vårt julbord

    Christina

Näringsvärde per portion

Energi1190 KJ / 285 kCal
Fett17 g
Salt7.1 g
Kolhydrater9 g
Protein24 g

Testa liknande recept

  • Rödbetsgravad lax med dillolja
    Betyg 4.8 av 5.32 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kavringskanapé med rödbetsgravad lax
    Betyg 3.8 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gravad lax med granatäpple
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad