Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Enkel potatissallad

Sommarens bästa potatissallad? Perfekt för midsommar eller middagen med det där lilla extra. Klassiska ingredienser men nu med adderad dijonsenap vilket ger ett extra sting!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala ev. potatisen och skär den i bitar. Ansa och strimla salladslöken.
  2. Blanda potatis, salladslök, bostongurka, gräddfil, majonnäs och dijonsenap. Krydda med salt och peppar.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: but ut majonnäsen mot äggfri majonnäs.

Tips

Tips på smaksättningar: Hackade färska örter, soltorkad tomatcrème eller paprikapesto.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g kall kokt potatis
  • 125 g salladslök
  • 1 dl bostongurka
  • 3 dl gräddfil
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1 msk dijonsenap
  • salt
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1653 kJ / 396 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer