UNDER 15 MIN | Enkel

Currydressing på gräddfil

En krämig och god currydressing som är enkel att förbereda inför en dag i det gröna. Bred ut filten, duka fram kycklingsalladen och ringla över den smakrika dressingen. Servera gärna med en bit baguette och njut av en fulländad picknick i sommarsolen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda samtliga ingredienser. Låt gärna stå i kylskåp en timme innan servering.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 dl majonnäs
  • 2 dl gräddfil
  • 1 msk curry
  • 1 tsk honung
  • 2 krm salt
  • 2 krm peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 682 kJ / 163 kCal