Hoppa till sidans innehåll
UNDER 15 MIN | Medel

Romescosås med gräddfil

Romescosås är en himmelskt god sås eller röra med grillad paprika, vitlök, rostade mandelspån och parmesan. Passar perfekt till allt som kommer från stekpannan eller grillen; från kyckling och kött till vegetariskt. Såsen är enkel att göra och du kan blanda den med en skvätt tabasco om du vill ha den lite extra kryddig. En klassiker, och mångas absoluta såsfavorit!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt paprikan rinna av på ett hushållspapper. Skala och skiva vitlöken.
  2. Mixa paprika, vitlök och mandel med en stavmixer.  
  3. Riv parmesanosten fint på ett rivjärn. Blanda gräddfil med paprikamixen och parmesan. 
  4. Tillsätt olivolja och vinäger. Smaksätt med salt och peppar och eventuellt lite tabasco om du vill ha såsen stark.

För alla

Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör undvika ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g grillad paprika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 dl rostade mandelspån
  • 1 dl finriven parmesanost
  • 3 dl gräddfil
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • salt
  • peppar
  • ev tabasco
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer