Klassisk löksoppa

Den här löksoppan är en riktig vinterklassiker som är väldigt lyxig samtidigt som den passar fint i lågbudgettider. Kan enkelt ges guldkant med en skvätt vitt vin och lite finare löksorter som till exempel schallotten- eller silverlök.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2013

Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Bröd ingår ej i näringsberäknngen.
Energi885 KJ / 212 kCal
Fett11 g
Salt3.6 g
Kolhydrater20 g
Protein4 g
Kommentarer
24 stPimpade upp soppan med ett par teskedar sardell crème. Sälta och umami gjorde verkligen underverk.
Roger
Kan man ersätta vin/matlagningsvin med något annat
Annika
En god enkel billig och lättlagad löksoppa som vinner på att låta stå några timmar.
Alfred
Så lätt lagat
Wiktoria
Går löksoppa att frysa
Hjördis
Hej Hjördis! Det går utmärkt att frysa löksoppa. Hälsningar Leif
ICA-köket
La till vitkål, grönkål och älgskav, man får ju alltid trixa och fixa lite, det är ju det som är roligt😉 Supergott 🔥
Marja-terttu
Hade i ca 2dl vitt matlagningsvin och nästan en hel flaska fond. Rosmarin och oregano istället för timjan. Några små kvartade delikatesspotatisar också. Luktar som en spritfabrik men gott va det! Fick puttra nästan dubbla tiden för jag hade lite grövre lökstrinlor.
Malin
Den blev inte god, för mycket lök och för stor mängd. Rätt smaklös soppa som inte mättar
Marianne
Rätt så smaklöst recept, tillsatte mer fond men var ändå rätt tråkig. Gott men inget speciellt. Blir väldigt mycket soppa, mer än 4 portioner.
Sarah
Jag gillar denna soppa. Tillsatte extra buljong och fick till smaken som jag ville ha den.
Eva-lotta