Mumsigt recept på klassisk kyckling i currysås som hela familjen gillar! Du gör det av bland annat kyckling, morot, purjolök, rotselleri, curry, grädde och smör. Servera den härliga rätten med ris och nyttiga grönsaker.
Innehåller gluten, laktos och mjölk.
Gör glutenfri: byt ut mjölet mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre- eller sojabaserad gräddersättning och använd mjölkfritt matfett.
Gör mer klimaträtt: välj växtbaserad grädde (soja/havre). Välj margarin istället för smör. Detta leder till en 20 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ingela
2023-01-14Bra smak.
Caroline
2022-12-01Underbart gott! Använde kycklingklubbor. Perfekt resultat med den där milda currysmaken man minns från barndomen! Serverade med ris och kokta morötter 😋
Oskar
2022-07-04Bytte ut kycklingen mot två lådor med Oumph-bitar (dem utan marinad, stekta först för lite yta enligt paketet). Gjorde curryn med hela spadet efter 25-35min kokning (silade borta bitar och grönsaker). Jag valde att hälla ner både bitar och grönsaker tillbaka i currysåsen efter.