Klassisk kyckling i currysås

182
26
Klassisk kyckling i currysås

Mumsigt recept på klassisk kyckling i currysås som hela familjen gillar! Du gör det av bland annat kyckling, morot, purjolök, rotselleri, curry, grädde och smör. Servera den härliga rätten med ris och nyttiga grönsaker.

Klassisk kyckling i currysås

Ingredienser

4 portioner
1 hel kyckling (à 1 kg)
ca 1 1/2 l vatten
1 morot
1/2 purjolök
1 gul lök
1 bit rotselleri
2 lagerblad
3 persiljestjälkar
5 vitpepparkorn
1 msk salt

Currysås

1 msk curry , mild
4 dl buljong från kycklingkoket
1 dl grädde
2 msk vetemjöl
2 msk smör
1 krm salt
1 krm vitpeppar

För alla

Innehåller gluten, laktos och mjölk.
Gör glutenfri: byt ut mjölet mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre- eller sojabaserad gräddersättning och använd mjölkfritt matfett.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: välj växtbaserad grädde (soja/havre). Välj margarin istället för smör. Detta leder till en 20 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

182

Kommentarer

Ingela

2023-01-14

Bra smak.

Caroline

2022-12-01

Underbart gott! Använde kycklingklubbor. Perfekt resultat med den där milda currysmaken man minns från barndomen! Serverade med ris och kokta morötter 😋

Oskar

2022-07-04

Bytte ut kycklingen mot två lådor med Oumph-bitar (dem utan marinad, stekta först för lite yta enligt paketet). Gjorde curryn med hela spadet efter 25-35min kokning (silade borta bitar och grönsaker). Jag valde att hälla ner både bitar och grönsaker tillbaka i currysåsen efter.

Näringsvärde per portion

Energi 241 KJ / 579 kCal
Fett 45 g
Salt 175 g
Kolhydrater 4 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden