Klassisk kyckling i currysås
Mumsigt recept på klassisk kyckling i currysås som hela familjen gillar! Du gör det av bland annat kyckling, morot, purjolök, rotselleri, curry, grädde och smör. Servera den härliga rätten med ris och nyttiga grönsaker.
Ingredienser
4 portioner
1 hel kyckling (ca 1 kg)
ca 1 1/2 l vatten
1 morot
1/2 purjolök
1 gul lök
1 bit rotselleri (ca 200 g)
2 lagerblad
3 persiljestjälkar
5 vitpepparkorn
1 msk salt
Currysås
1 msk curry , mild
4 dl buljong från kycklingkoket
1 dl grädde
2 msk vetemjöl
2 msk smör
1 krm salt
1 krm vitpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi241 KJ / 579 kCal
Fett45 g
Salt1.75 g
Kolhydrater4 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Går det bra med en stor kyckling file.
Kerstin
2024-10-21Hur mycket är ”en bit” rotselleri?
Emelie
2024-09-30Hej Emelie! Bra fråga! Det ska vara ca 200 gram. Lycka till och hoppas att det smakar! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-09-30Toppenrecept! Mängden vatten beror förstås på hur ens kastrull ser ut. Ökat man vattenmängden ökar man saltmängden proportionerligt 😊
Lisa
2024-02-11