Klassisk kalops

Den här klassiska kalopsen fyller dig med välbehag. Mört kött, spänstiga morötter och lök fräser du med kalvfond, lagerblad och kryddpepparkorn och blir till en komplett och gudomlig middag serverat med kokt potatis och inlagda rödbetor.

Ingredienser
4 portioner
1 kg nötkött t ex bog eller högrev (à 1 1/2 kg med ben)
4 morötter (4 morötter motsvarar ca 400 g)
2 gula lökar
1 msk smör
1 msk olja
3 lagerblad
30 kryddpepparkorn
1 liter vatten
2 msk konc kalvfond
1 1/2 msk majsstärkelse
salt från kvarnen
peppar från kvarnen
Till servering
kokt potatis
inlagda rödbetor
Gör så här
02:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat med potatis och rödbetor men utan bröd till servering.
Energi2921 KJ / 670 kCal
Fett24 g
Salt5 g
Kolhydrater56 g
Protein58 g
Kommentarer
Underbar smak. Tog rödlök istället för gul. Det var mat som verkligen hade fin smak tack vare lagerbladen och många kryddpeppar korn. Tack!
Jill
2025-08-12Får säga att min sås. blev inte bra. Får koka 1 timme till Vinet tog över fullständigt 1 dl tog jag i. Kan det vara att vinter hade en mustig smak i sig. Går det att ge såsen lite socker i? Annars vet jag inte vad jag ska göra åt såsen. Kokar nu inte i en tryckkokare En vanlig gryta. Spelar det någon roll. Bara att det går fortare. Christina Moberg RYABORGVÄGEN 5 50632 Borås *misstänkt personuppgift* Ha det gött 👍
Christina
2025-07-08Jag gör denna vegetarisk med hälsans köks filebitar, ca 450g och en hel massa morötter. Supergott!
Josefine
2025-06-19