Klassisk kalops

Den här klassiska kalopsen fyller dig med välbehag. Mört kött, spänstiga morötter och lök fräser du med kalvfond, lagerblad och kryddpepparkorn och blir till en komplett och gudomlig middag serverat med kokt potatis och inlagda rödbetor.

Ingredienser
4 portioner
1 kg nötkött t ex bog eller högrev (à 1 1/2 kg med ben)
4 morötter (4 morötter motsvarar ca 400 g)
2 gula lökar
1 msk smör
1 msk olja
3 lagerblad
30 kryddpepparkorn
1 liter vatten
2 msk konc kalvfond
1 1/2 msk majsstärkelse
salt från kvarnen
peppar från kvarnen
Till servering
kokt potatis
inlagda rödbetor
Gör så här
02:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat med potatis och rödbetor men utan bröd till servering.
Energi2921 KJ / 670 kCal
Fett24 g
Salt5 g
Kolhydrater56 g
Protein58 g
Kommentarer
129 stOm jag har så använder jag Älgkött till kalopsen. Blir en bra smak.
Kenneth
Bra recept, jag lägger kryddpepparkornen i en tesil ( kula) så man slipper fiska upp dem, men rör om några ggr. så smaken på pepparn fördelas.
Birgitta
Nu kollade jag i Vår Kokbok där står det 5 dl vatten och 10 kryddpepparkorn. Annars var det ungefär samma recept. Ska använda den för äldre recept hädanefter.
Elisabeth
Alldeles för mycket vatten, det blev soppa
Elisabeth
Jag skrev fel tidigare, stämmer det verkligen med 30 pepparkorn, det låter mycket.
Ingrid
Stämmer det med 45 pepparkorn?
Ingrid
Extremt dåligt recept blir inte bra alls, dom så kallade kockarna på ica borde se över sitt recept
Dennis
Hej Dennis! Tråkigt att du inte gillade kalopsen! Vad var det du inte gillade med receptet? Hälsningar Niclas
ICA-köket
Jättegott
Lilja
Blir den där klassiska smaken! Som en minns. Lättgjord, svårast var att putsa köttet (helbit). La till ett märgben. Gött!
Niels
Jättegott och enkelt att tillaga 😍
Eva