Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Pannkakor med frukt och färskost

Blev det pannkakor över? Då kan vi rekommendera de här supergoda ”pannkaksknytena” som fylls med en fräsch blandning av varma bär, konserverade varma päron och en ljuvlig färskoströra. Enkelt och jättegott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ihop rumsvarm färskost och florsockret till en slät smet.
  2. Ta fram två små kastruller och värm försiktigt bären i den ena.
  3. Häll av de konserverade päronen, skiva dem och värm på svag värme i den andra kastrullen.
  4. Ta en pannkaka i taget och lägg den på en tallrik. Lägg en klick av färskostblandningen i mitten av pannkakan. Fyll på med päronbitar och varma bär.
  5. Vik pannkakan på mitten från höger och sedan på mitten igen underifrån.
  6. Pudra på kanel och florsocker innan servering.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med Philadelphia.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 150 g naturell rumsvarm färskost light av cream cheese-typ
  • 1 msk florsocker
  • 150 g frysta bär (t ex blåbär, svarta vinbär, björnbär)
  • 400 g konserverade päron
  • 6 st nygräddade pannkakor
  • mald kanel
  • florsocker att pudra över
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?