Klassisk cheesecake

Betyg 3.6 av 5.132 personer har röstat
Receptet har 33 kommentarer
Klassisk cheesecake

Tro det eller ej, men en klassisk cheesecake är en sån som bakas i ugn. Den här varianten kallas också New York cheesecake. God att servera tillsammans med säsongens bär och enklast att skära upp och servera kylskåpskall.

Klassisk cheesecake

Ingredienser

12 portioner

Botten

150 g digestivekex
50 g rumstempererat smör

Fyllning

400 g rumstempererad färskost
2 dl strösocker
4 st ägg
finrivet skal och saft av 1 st citron
3/4 dl vetemjöl
1 - 1 1/2 dl gräddfil

Till servering

frukt eller bär

Gör så här

00:35:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

33 st
  • 60 min i ugn är HELT fel! Helt genombakad efter den tiden. Inte det klassiska cheesecake receptet. Kan inte rekommendera detta recept.

    Charlott

    Hej Charlott! Tack för att du skrev! Nu har vi provbakat denna igen och vi håller med dig! Nu har vi ändrat tiden på kakan och ber om ursäkt får vår tabbe!! Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Väldigt bra recept! Är bäst 12-24 timmar efter bakning. Då gärna med egna hallon på :)

    Camilla

  • Kan tilläggas att jag gjorde den i en mindre springform, klädd i bakplåtspapper.

    Ida

  • Jag gjorde denna med 1 dl vispgrädde istället för gräddfil. Och gräddade mitt i ugnen på 150° C varmluft med ett vattenbad i botten, i ca 45 minuter. Det blev mycket bra och jämnt tillagat. Tog ut den precis innan kakan stannat helt.

    Ida

  • Besvikna. Smakade mest ägg och var inte alls så söt tyvärr

    Axel

  • Blev jättebra, men gräddade den i 40 minuter istället för 60.

    Stina

  • Går den att frysa in?

    Hélpne

    Hej Hélpne. Ja, den går att frysa in. Tina den sakta i kylen, det är det bästa. Vänliga hälsningar Leif

    ICA-köket

  • Hej på er. Jag blev skeptisk när jag såg så många negativa kommentarer men ville inte ge upp innan jag testat eftersom jag och familjen älskar cheesecake. Den blev precis som en klassisk cheesecake ska smaka. Helt perfekt! Gjorde dock några småändringar. 1 ägg mindre och lite mindre än 0.75 dl mjöl (gjorde kakan mer saftig). Sedan bytte jag ut 0.5 dl socker mot 100g vit choklad, för mer ”chokladig” smak istället för vanlig socker. Bakade 1 timme i mitten av ugnen i 160 grader med varmluft. Blev helt perfekt. Tack ICA för receptet! Undrar förresten om de som skriver ”stabbig” tog rätt mängd mjöl.

    Aneta

  • Jag har precis satt in min kaka i ugnen nu och med varmluft. Är inte det bra? Vad ska jag göra i så fall? Tacksam försnabbt svar. Elisabeth

    Elisabeth

    Hej Elisabeth! Nu kanske jag var lite sen på bollen, men det är nog ingen fara. I alla våra recept gäller över- och undervärme om vi inte skriver nåt annat. Men eftersom kakan går på 170 grader så är det inte hela världen, alla ugnar är ju ändå olika så man måste ändå hålla koll! Lycka till och hoppas du gillar den! Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Hur högt upp i ugnen ska kakan stå?

    Märta

Testa liknande recept

  • Cheesecake med bär
    Betyg 3.8 av 5.446 personer har röstat
    Receptet har 43 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Cupcakes
    Betyg 4 av 5.2625 personer har röstat
    Receptet har 40 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pannkakor med frukt och färskost
    Betyg 4.3 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Pannkakor med färskost och bär
    Betyg 4.5 av 5.31 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Earl Grey och blåbärs-cheesecake
    Betyg 3.6 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Daimcheesecake
    Betyg 4.3 av 5.120 personer har röstat
    Receptet har 14 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad