Klassisk Biff à la Lindström

Biff Lindström är klassisk husmanskost när den är som bäst! Smakrika köttfärsbiffar med rödbeta, kapris och dijonsenap, serveras med rostad potatis och ett enkelt persiljesmör.

Ingredienser
4 portioner
Rostad potatis
900 g små potatisar
2 msk olja
salt
peppar
1 tsk torkad timjan (kan uteslutas)
Biff Lindström
1 schalottenlök
1/2 dl kapris
200 g inlagda rödbetor
500 g högrevsfärs eller nötfärs
4 äggulor
1 1/2 msk dijonsenap
1 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
2 msk smör (till stekning)
Persiljesmör
75 g rumstempererat smör
1/2 kruka persilja
Till servering
tomat
Gör så här
00:25:00
00:01:00
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3367 KJ / 804 kCal
Fett52 g
Salt3.3 g
Kolhydrater51 g
Protein32 g
Kommentarer
Tycker att detta blev gott! Tog bara 2 äggulor, ökade salt och pepparmängden 1/2 gång. Smeten blev fast och fin och hade inga problem med att de gick sönder, som flera andra nämnt. Stekte på medelvärme ungefär som pannbiff. Intressant att det står att man ska spara spadet till skyn, när det inte är med i receptet utan bara som ett tips.
Ingela
2025-09-02Mina biffar höll ihop, men de var känsliga när de stektes. Det står i receptet att det ska vara hög värme, men det blir inte bra. Ytan bränns lätt. Jag tror på lägre värme och längre tid. Det tarvar lite övning.
Anders
2025-06-03Den ramlade ihop och blev inte alls som på bilden. Det här gör jag inte om.
Bjarne
2025-03-03