Klassisk Biff à la Lindström

Biff Lindström är klassisk husmanskost när den är som bäst! Smakrika köttfärsbiffar med rödbeta, kapris och dijonsenap, serveras med rostad potatis och ett enkelt persiljesmör.

Ingredienser
4 portioner
Rostad potatis
900 g små potatisar
2 msk olja
salt
peppar
1 tsk torkad timjan (kan uteslutas)
Biff Lindström
1 schalottenlök
1/2 dl kapris
200 g inlagda rödbetor
500 g högrevsfärs eller nötfärs
4 äggulor
1 1/2 msk dijonsenap
1 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
2 msk smör (till stekning)
Persiljesmör
75 g rumstempererat smör
1/2 kruka persilja
Till servering
tomat
Gör så här
00:25:00
00:01:00
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3367 KJ / 804 kCal
Fett52 g
Salt3.3 g
Kolhydrater51 g
Protein32 g
Kommentarer
Mina biffar höll ihop, men de var känsliga när de stektes. Det står i receptet att det ska vara hög värme, men det blir inte bra. Ytan bränns lätt. Jag tror på lägre värme och längre tid. Det tarvar lite övning.
Anders
2025-06-03Den ramlade ihop och blev inte alls som på bilden. Det här gör jag inte om.
Bjarne
2025-03-03Varför spricker biffarna när jag vänder dem i stekpannan?
Inger
2025-02-06