Klar buljong med basilikaomelett | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Klar buljong med basilikaomelett

Klar buljong med basilikaomelett är en snabblagad rätt med aromatisk doft. Grädda din goda omelett av äggsmet med ost, örter och muskot. Servera den i strimlor tillsammans med den goda, varma kalvbuljongen och ciabattabröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka löken. Repa av basilikabladen och skär dem i strimlor. Blanda med gräslök och persilja.
  2. Vispa ihop äggen med den rivna osten.
  3. Hetta upp oljan och lägg i löken. Låt den fräsa en stund och blanda i örtkryddorna. Droppa över citronsaften och krydda med salt, peppar och riven muskot.
  4. Häll äggsmeten över örtkryddorna och grädda på svag värme tills omeletten stelnat. Stjälp upp omeletten på ett smörgåspapper. Låt den svalna och skär den i strimlor.
  5. Koka upp buljongen och servera den het med omelettstrimlor i tallriken. Strö över lite basilika och ät soppan med ciabattabröd eller baguette.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 msk hackad gul lök
  • 1/2 dl basilikablad
  • 1 msk hackad gräslök
  • 1 msk hackad persilja
  • 2 ägg
  • 2 msk färskriven parmesanost
  • 1 msk olivolja eller rapsolja
  • 1 tsk pressad citron
  • salt och peppar
  • 1/2 krm riven muskotnöt
  • 1 l kalvbuljong (vatten + fond)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1060 kJ / 250 kCal
Fett: 9 g
Läs mer om näringsvärden