Kyckling texmex med tortilla och avokado
Att servera maten på tortillabröd är smart, gott och enkelt. Krydda kycklinglårfilén med färdiga tacokryddor och servera den i tortillan med krämig avokado, tomatsalsa och ärtskott.
Ingredienser
4 portioner
2 avokador
1 msk olivolja
skal och saft av 1 lime
2 krm salt
1 kruka koriander
75 g vitost
1 förp kycklinglårfilé (à 450 g)
2 msk neutral rapsolja
1 förp medium chicken taco paste (4 port)
1 förp medium tortillabröd (à 200 g)
1 förp medium tomatillo salsa (à 155 ml)
1 ask ärtskott (à 100 g)
För alla
Kontrollera noga innehållet i kryddmixen.
Gör glutenfri: välj glutenfritt tortillabröd.
Gör laktosfri: byt vitost mot laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt vitost mot tofu eller mjölkproteinfri ostersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Får du mat över? Blanda allt till en enda röra. Bred röran på halva sidan av ett tortillabröd och vik över den andra brödhalvan. Rosta i en torr stekpanna och servera som quesadillas!
Har du lagat receptet?
Kommentar
Ganska trevligt som omväxling, men inte den godaste varianten
Kim
2022-03-25