Kladdkaka utan ugn

Kladdkaka utan ugn? Ja du läste rätt! Denna kladdiga kladdkaka med kondenserad mjölk, mörk choklad och krossade digestivekex är den ultimata efterrätten för chokladälskare. Enkel att tillaga och med en rik smak och krämig konsistens kan den bli en ny favorit.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2023

Ingredienser
10-12 bitar
50 g smör
150 g hackad mörk bakchoklad
1 burk sötad kondenserad mjölk (à ca 400 g)
2 ägg
1 dl strösocker
1 dl kakao
20 digestivekex
Serveringsförslag
lättvispad grädde
färska jordgubbar
Gör så här
04:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit på 10 bitar utan serveringsförslag.
Energi1925 KJ / 460 kCal
Fett20 g
Salt1 g
Kolhydrater60 g
Protein8 g
Kommentarer
Min blev mycket kladdig, gick absolut inte att skära den i bitar. Blev något bättre från frysen, men fortfarande svår att skära. Ser att fler reagerat på att den blir kletig. Synd då det är ganska så kostsamma ingredienser i kakan.
Lena
2025-02-18Går den att frysa?
Lena
2025-02-13Hej Lena! Det går bra att frysa kakan. Hälsningar Niclas
ICA-köket
2025-02-14Hej! Detta blev som en smet.. är receptet korrekt? Hade den i kylen över natten
Josefin
2023-05-19Hej Josefin! Allt är rätt inskrivet i receptet. Hade du i kexen? Det låter som att något har blivit lite knasigt när du bakade om den inte stelnade i kylen. Den ska vara kladdig men inte rinnig. Hälsningar Elina
ICA-köket
2023-07-04