Kladdkaka utan ägg

Lite seg och lagom kladdig blir kladdkakan utan ägg. Rejält mättad med mycket chokladsmak kan den här kladdkakan komma att bli din nya favoritkaka till fikat. Låt kakan bli ordentligt kall innan den serveras och det är snyggt att pudra på lite extra kakao.

Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1452 KJ / 347 kCal
Fett22 g
Salt0.6 g
Kolhydrater34 g
Protein3 g
Kommentarer
15 stIca folk!! Jag fick en snilleblixt medan jag gjorde detta recept. Anledningen till att folk får massa smält smör i sin kaka är inte för att det är för mycket i receptet! Det står inte att man ska låta mjölken komma till rumstemperatur, och därför, som jag, så häller förmodligen folk i kall mjölk i rumstemperatur smör! Detta gör så att smöret separerar sig och blir till klumpar i smeten. Jag fixade detta genom att blanda smeten tills smöret blev varmare och blandades med resten av smeten. Men förmodligen så stoppar folket in den i ugnen direkt och då är smöret fortfarande separerat! Fixa detta så räddas receptet.
Ariel
Blir ingen kladdkakasmet med som en bulldeg i konsistensen om man följer receptet och blandar som det står.
Ewelina
Enkelt och busgott. Bröt 50g mintchoklad i bitar och stack ner i mitten. Extra kladdigt och mumsigt.
Aili
Blev mycket gott! Hade inget vanligt socker och ingen vanlig mjölk, så använde brunt socker och mandelmjölk istället och det blev kanongott! Jag skulle nog ha ännu mer flingsalt i nästa gång, för det var riktigt gott när man fick en tugga med lite salt i. Såg ingen skymt av något flytande smör.
Fredrik
Knäckigaste kladdkakan jag ätit 🙌 minskade lite på smöret👍🏻
Frida
Blev inte alls bra. Flytande smör i ugnen.
Emelie
Hej Emelie! Det var tråkigt att höra! Vi har provlagat och den blir helt perfekt för oss. Vi provlagade också med mindre smör eftersom det är flera som verkar ha haft problem med smöret. Vi har också förtydligat att smöret inte ska smältas som i en vanlig kladdkaka om det är det vissa råkat göra? Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Även fast min kaka inte blev lika katastrofal som andras som jag läser här så är mängden smör wayyy too much och det bara glider ur skålen (med smör fortfarande kvar i botten) när man häller det i formen. Se över det här och fundera på va du ha gjort för fel.
Nate
Älskar flytande chokladsmör...
Hugo
Är bakpulvret missat i detta recept?
Elin
Hej Elin! I det här receptet ska det inte vara något bakpulver . Hälsningar Niclas
ICA-köket
Helt värdelöst!!!! bara smör ju. varför ska man inte ens smälta smöret innan? ugnen började brinna. MVH förbannad norrlänning och en thaifru
Lucas