Kladdkaka utan ägg

Lite seg och lagom kladdig blir kladdkakan utan ägg. Rejält mättad med mycket chokladsmak kan den här kladdkakan komma att bli din nya favoritkaka till fikat. Låt kakan bli ordentligt kall innan den serveras och det är snyggt att pudra på lite extra kakao.

Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1452 KJ / 347 kCal
Fett22 g
Salt0.6 g
Kolhydrater34 g
Protein3 g
Kommentarer
Blir ingen kladdkakasmet med som en bulldeg i konsistensen om man följer receptet och blandar som det står.
Ewelina
2025-06-23Enkelt och busgott. Bröt 50g mintchoklad i bitar och stack ner i mitten. Extra kladdigt och mumsigt.
Aili
2025-04-18Blev mycket gott! Hade inget vanligt socker och ingen vanlig mjölk, så använde brunt socker och mandelmjölk istället och det blev kanongott! Jag skulle nog ha ännu mer flingsalt i nästa gång, för det var riktigt gott när man fick en tugga med lite salt i. Såg ingen skymt av något flytande smör.
Fredrik
2025-03-02