Kladdkaka med apelsin
Kladdkaka är alltid rätt, men kan det bli bättre än att kombinera apelsin och kakao? En kladdkaka med apelsin som är lika enkel att laga som god att äta. Passar året om, men dekorera gärna med färska fikon och klyftad apelsin så får du en härligt julig känsla.
Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .
Ingredienser
12 portioner
200 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk flingsalt
saft och rivet skal av 1 apelsin (1 apelsin motsvarar ca 3/4 dl saft)
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
4 msk kakao
Till dekoration
färska fikon
apelsinklyftor
mynta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi942 KJ / 225 kCal
Fett14 g
Salt2.51 g
Kolhydrater22 g
Protein1 g
Kommentarer
Blev inte alls bra, gjorde om den två gånger, men blir bara rinnig!
Emma
2022-05-21Mycket god, påminner om marabous apelsinkrokant. Bröade med kokos, god kombo.
Lisa
2021-05-19Alltså NEJ! Smöret bara rann ur formen efter 15 min i ugnen. Katastrof!
Olivia
2021-02-08