Kladdkaka utan ägg

Lite seg och lagom kladdig blir kladdkakan utan ägg. Rejält mättad med mycket chokladsmak kan den här kladdkakan komma att bli din nya favoritkaka till fikat. Låt kakan bli ordentligt kall innan den serveras och det är snyggt att pudra på lite extra kakao.

Ingredienser
8 portioner
125 g rumstempererat smör
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk flingsalt
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
1 dl kakao
1/2 dl mjölk
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1452 KJ / 347 kCal
Fett22 g
Salt0.6 g
Kolhydrater34 g
Protein3 g
Kommentarer
Blev inte alls bra. Flytande smör i ugnen.
Emelie
2025-01-11Hej Emelie! Det var tråkigt att höra! Vi har provlagat och den blir helt perfekt för oss. Vi provlagade också med mindre smör eftersom det är flera som verkar ha haft problem med smöret. Vi har också förtydligat att smöret inte ska smältas som i en vanlig kladdkaka om det är det vissa råkat göra? Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2025-01-15Även fast min kaka inte blev lika katastrofal som andras som jag läser här så är mängden smör wayyy too much och det bara glider ur skålen (med smör fortfarande kvar i botten) när man häller det i formen. Se över det här och fundera på va du ha gjort för fel.
Nate
2024-12-01Älskar flytande chokladsmör...
Hugo
2024-10-20