Kladdkaka utan ägg

Lite seg och lagom kladdig blir kladdkakan utan ägg. Rejält mättad med mycket chokladsmak kan den här kladdkakan komma att bli din nya favoritkaka till fikat. Låt kakan bli ordentligt kall innan den serveras och det är snyggt att pudra på lite extra kakao.

Ingredienser
8 portioner
200 g rumstempererat smör
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk flingsalt
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
1 dl kakao
1/2 dl mjölk
För alla
Fri från ägg. Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och mjölk.
Näringsvärde per portion
Energi1452 KJ / 347 kCal
Fett22 g
Salt0.6 g
Kolhydrater34 g
Protein3 g
Kommentar
Troligen har tryckfelsnisse skrivit fel på antal gram smör
Barbro
2023-11-04Oj! Stort tack Barbro för att du uppmärksammade oss på detta. Nu har vi lagt till en nolla till smöret. Hoppas du gillar kakan. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-11-06