Kladdkaka med zucchini och hallongrädde

149
3
Kladdkaka med zucchini och hallongrädde

Mixa riven zucchini och baka en kladdkaka med vuxen chokladsmak. Zucchinin bidrar med saftighet och ger kladdkakan en tryffelliknande konsistens. Toppa med vackra pistaschnötter, knapriga kakaonibs och bjud med hallongrädde. En lika snygg som god chokladdessert!
Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2016

Kladdkaka med zucchini och hallongrädde

Ingredienser

10 portioner

kladdkaka

50 g
färska urkärnade dadlar
150 g
mörk choklad
5 dl
riven zucchini
2
ägg
1/2 dl
honung
2 dl
mandelmjöl (+ extra till formen)
1 dl
kakao
1 tsk
vaniljpulver
1/2 tsk
salt
-
rapsolja (till formen)

Hallongrädde

2 dl
vispgrädde
125 g
färska hallon

Till garnering

50 g
mörk choklad
-
hackade pistagenötter
-
kakaonibs
-
färska hallon

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mörk choklad och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri mörk choklad. Ersätt grädden med ris-, havre- eller sojabaserat gräddalternativ.
Innehåller ägg.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

149

Kommentarer

Ylva

10/2/2020

Går det att frysa den?

Redaktionen ICAse

10/13/2020

Hej Ylva! Vi har inte provat frysa denna kaka. Det går säkert men ev vätskar den sig något när du tinar upp den. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

9/18/2017

Hej Caroline! Vår rekommendation gäller vanlig ugn, 175 grader, om du vill använda varmluft kan du sänka till 160 grader. Lycka till! Hälsningar Michelle

Caroline

9/9/2017

När det står 175 grader. Gäller det vanlig ugn? Vilka grader gäller för varmluft? Så kakan blir bra

Näringsvärde per portion

Energi 1421 KJ / 341 kCal
Fett 23 g
Salt 0.4 g
Kolhydrater 25 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept