Nyttig kladdkaka med zucchini
Baka en lite nyttigare (och glutenfri) kladdkaka genom att mixa riven zucchini med dadlar och smält choklad. Zucchinin bidrar med saftighet och ger kladdkakan en tryffelliknande konsistens. Toppa med vackra pistagenötter, knapriga kakaonibs.
Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2016
Ingredienser
ca 10 bitar
kladdkaka
50 g färska urkärnade dadlar (ca 5 st)
150 g mörk choklad
5 dl riven zucchini (ca 250 g)
2 ägg
1/2 dl honung
2 dl mandelmjöl (+ extra till formen)
1 dl kakao
1 tsk vaniljpulver
1/2 tsk salt
rapsolja (till formen)
Hallongrädde
2 dl vispgrädde
125 g färska hallon
Till garnering
50 g mörk choklad
hackade pistagenötter
kakaonibs
färska hallon
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1421 KJ / 341 kCal
Fett23 g
Salt0.4 g
Kolhydrater25 g
Protein7 g
Kommentarer
Jättegott! Godare än vad jag förväntade mig!
Merveille
2024-04-20Storleken på formen är samma oavsett om man ändrar antal portioner. Vilket mängd/antal portioner är optimalt för formen ni nämner i beskrivningen?
Anna
2021-08-19Hej! När vi gjorde receptet så utgick från 10 portioner i den formen. (Dessvärre kommer storleken på formen aldrig ändras i vår funktion portionsomvandlaren, endast ingredienserna) Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2021-08-20Går det att frysa den?
Ylva
2020-10-02Hej Ylva! Vi har inte provat frysa denna kaka. Det går säkert men ev vätskar den sig något när du tinar upp den. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-10-13