Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Kladdkaka med zucchini och hallongrädde

Mixa riven zucchini och baka en kladdkaka med vuxen chokladsmak. Zucchinin bidrar med saftighet och ger kladdkakan en tryffelliknande konsistens. Toppa med vackra pistaschnötter, knapriga kakaonibs och bjud med hallongrädde. En lika snygg som god chokladdessert!
Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2016
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 10
kladdkaka
  • 50 g färska urkärnade dadlar
  • 150 g mörk choklad
  • 5 dl riven zucchini
  • 2 ägg
  • 1/2 dl honung
  • 2 dl mandelmjöl (+ extra till formen)
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1/2 tsk salt
  • rapsolja (till formen)
Hallongrädde
  • 2 dl vispgrädde
  • 125 g färska hallon
Till garnering
  • 50 g mörk choklad
  • hackade pistagenötter
  • kakaonibs
  • färska hallon
Lägg till i inköpslistan

Gör så här Börja laga

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175˚C.
  2. Kladdkaka: Smörj en form, ca 24 cm i diameter, med olja och ”bröa” med mandelmjöl.
  3. Finhacka dadlarna.
  4. Smält chokladen i en bunke över vattenbad. 
  5. Krama ut vätskan ur den finrivna zucchinin. Mixa med alla ingredienser utom den smälta chokladen till en slät smet. Rör ner chokladen.
  6. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen 12–15 minuter. Kakan ska vara kladdig i mitten. Låt svalna. Förvara i kylen.
  7. Hallongrädde: Vispa grädden fluffig med elvisp. Mosa hallonen med en gaffel och rör försiktigt ner i grädden.
  8. Vid servering: Smält chokladen i vattenbad eller i mikro. Ringla chokladen över kakan. Garnera med pistaschnötter och kakaonibs. Skär i bitar och servera med färska hallon och en klick hallongrädde. Kladdkakan är godast medan den fortfarande är kylskåpskall.

 

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mörk choklad och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri mörk choklad. Ersätt grädden med ris-, havre- eller sojabaserat gräddalternativ.
Innehåller ägg.

Har du lagat receptet?

Klicka och betygsätt

(6)

Näringsvärde
Per portion

Energi
1421 kJ / 341 kCal
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO-e/portion

0 - 0,7 kg CO-e/portion
0,7 - 1,4 kg CO-e/portion
1,4 - 2,4 kg CO-e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept