Kladdkaka med zucchini och hallongrädde

155
4
Kladdkaka med zucchini och hallongrädde

Mixa riven zucchini och baka en kladdkaka med vuxen chokladsmak. Zucchinin bidrar med saftighet och ger kladdkakan en tryffelliknande konsistens. Toppa med vackra pistaschnötter, knapriga kakaonibs och bjud med hallongrädde. En lika snygg som god chokladdessert!
Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2016

Kladdkaka med zucchini och hallongrädde

Ingredienser

ca 10 bitar

kladdkaka

50 g färska urkärnade dadlar
150 g mörk choklad
5 dl riven zucchini
2 ägg
1/2 dl honung
2 dl mandelmjöl (+ extra till formen)
1 dl kakao
1 tsk vaniljpulver
1/2 tsk salt
rapsolja (till formen)

Hallongrädde

2 dl vispgrädde
125 g färska hallon

Till garnering

50 g mörk choklad
hackade pistagenötter
kakaonibs
färska hallon

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mörk choklad och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri mörk choklad. Ersätt grädden med ris-, havre- eller sojabaserat gräddalternativ.
Innehåller ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

155

Kommentarer

Anna

2021-08-19

Storleken på formen är samma oavsett om man ändrar antal portioner. Vilket mängd/antal portioner är optimalt för formen ni nämner i beskrivningen?

Redaktionen ICAse

2021-08-20

Hej! När vi gjorde receptet så utgick från 10 portioner i den formen. (Dessvärre kommer storleken på formen aldrig ändras i vår funktion portionsomvandlaren, endast ingredienserna) Lycka till! Hälsningar Michelle

Ylva

2020-10-02

Går det att frysa den?

Redaktionen ICAse

2020-10-13

Hej Ylva! Vi har inte provat frysa denna kaka. Det går säkert men ev vätskar den sig något när du tinar upp den. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2017-09-18

Hej Caroline! Vår rekommendation gäller vanlig ugn, 175 grader, om du vill använda varmluft kan du sänka till 160 grader. Lycka till! Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 1421 KJ / 341 kCal
Fett 23 g
Salt 4 g
Kolhydrater 25 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden