Kladdkaka med olivolja på Mai-Lis vis

Betyg 4.1 av 5.
22 personer har röstat
3
Kladdkaka med olivolja på Mai-Lis vis

Prova att baka kladdkakan med olivolja i stället för smör – det blir överraskande gott. Inte minst med en massa nötter och en nypa flingsalt på toppen! Nötter ger visserligen många kalorier, men innehåller fina omättade fetter, vitaminer och mineraler.
Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017

Kladdkaka med olivolja på Mai-Lis vis

Ingredienser

8-10 bitar
300 g  mörk choklad (gärna med chilismak)
4   ägg
2 dl  strösocker
2 dl  mild, extra virgin olivolja
2 dl  vetemjöl
1 krm  salt
50 - 100 g  grovhackade blandade nötter
flingsalt

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mörk choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri mörk choklad.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
22 personer har röstat

Kommentarer

Fantastiskt god. Lite vuxensmak. Vi använde en olivolja med mycket karaktär och blev jättegod! Receptet går ju variera lite efter hur man vill ha det. Lite rundare el mer spets? Tusentack för ett bra mjölkfritt recept :)

Ann-sofi

2021-04-08

Jättegod och lättlagad kaka!

Monica

2019-07-23

Nej igen för mig, Olivolja tar över för mycket smak. Kanske bättre med solros olja, men INTE olivolja

2017-03-14

Näringsvärde per portion

Energi2687 KJ / 642 kCal
Fett41 g
Salt0.97 g
Kolhydrater58 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Kladdkaka med fudge- och rockyroadtopping
Betyg 4.8 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kladdkaka med cheez doodles
Betyg 4.1 av 5.
53 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kladdkaka med choklad
Betyg 4.3 av 5.
79 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kladdkaka med apelsingrädde
Betyg 3.6 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kladdkakecookies
Betyg 4.7 av 5.
169 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Påskkladdkaka
Betyg 4.5 av 5.
50 personer har röstat
Under 45 min att tillaga