Kladdkaka med olivolja på Mai-Lis vis

13
3
Kladdkaka med olivolja på Mai-Lis vis

Prova att baka kladdkakan med olivolja i stället för smör – det blir överraskande gott. Inte minst med en massa nötter och en nypa flingsalt på toppen! Nötter ger visserligen många kalorier, men innehåller fina omättade fetter, vitaminer och mineraler.
Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017

Kladdkaka med olivolja på Mai-Lis vis

Ingredienser

8-10 bitar
300 g
mörk choklad (gärna med chilismak)
4
ägg
2 dl
strösocker
2 dl
mild, extra virgin olivolja
2 dl
vetemjöl
1 krm
salt
50 - 100 g
grovhackade blandade nötter
-
flingsalt

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mörk choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri mörk choklad.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Ann-sofi

2021-04-08

Fantastiskt god. Lite vuxensmak. Vi använde en olivolja med mycket karaktär och blev jättegod! Receptet går ju variera lite efter hur man vill ha det. Lite rundare el mer spets? Tusentack för ett bra mjölkfritt recept :)

Monica

2019-07-23

Jättegod och lättlagad kaka!

2017-03-14

Nej igen för mig, Olivolja tar över för mycket smak. Kanske bättre med solros olja, men INTE olivolja

Näringsvärde per portion

Energi 2687 KJ / 642 kCal
Fett 41 g
Salt 0.97 g
Kolhydrater 58 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept