Kladdkaka med olivolja på Mai-Lis vis
Prova att baka kladdkakan med olivolja i stället för smör – det blir överraskande gott. Inte minst med en massa nötter och en nypa flingsalt på toppen! Nötter ger visserligen många kalorier, men innehåller fina omättade fetter, vitaminer och mineraler.
Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017
Ingredienser
8-10 bitar
300 g mörk choklad (gärna med chilismak)
4 ägg
2 dl strösocker
2 dl mild, extra virgin olivolja
2 dl vetemjöl
1 krm salt
50 - 100 g grovhackade blandade nötter
flingsalt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi2687 KJ / 642 kCal
Fett41 g
Salt0.97 g
Kolhydrater58 g
Protein9 g
Kommentarer
Fantastiskt god. Lite vuxensmak. Vi använde en olivolja med mycket karaktär och blev jättegod! Receptet går ju variera lite efter hur man vill ha det. Lite rundare el mer spets? Tusentack för ett bra mjölkfritt recept :)
Ann-sofi
2021-04-08Jättegod och lättlagad kaka!
Monica
2019-07-23Nej igen för mig, Olivolja tar över för mycket smak. Kanske bättre med solros olja, men INTE olivolja