Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kladdkaka med olivolja på Mai-Lis vis

Prova att baka kladdkakan med olivolja i stället för smör – det blir överraskande gott. Inte minst med en massa nötter och en nypa flingsalt på toppen! Nötter ger visserligen många kalorier, men innehåller fina omättade fetter, vitaminer och mineraler.
Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8-10 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Fukta ett bakplåtspapper och skrynkla ihop det lite. Lägg i en form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter.
  3. Smält chokladen över vattenbad eller i försiktigt i mikron. 
  4. Rör ihop ägg och socker försiktigt i en bunke. Det ska inte bli pösigt. Vispa ner oljan. Tillsätt den smälta chokladen och blanda väl. Vänd ner mjöl och salt. 
  5. Häll smeten i formen. Toppa med grovhackade nötter och lite flingsalt.
  6. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Kolla med en sticka att kakan är klar. Den ska vara kladdig men inte rinnig.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mörk choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri mörk choklad.

Ingredienser

Portioner: 8-10 bitar
  • 300 g mörk choklad (gärna med chilismak)
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl mild, extra virgin olivolja
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 100 g grovhackade blandade nötter
  • flingsalt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2687 kJ / 642 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept