Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kladdkaka med hallon och polkagrädde

En efterrätt för alla sanna godismonster. Klassiskt mäktig kladdkaka serveras med hallon och vispad grädde som blandats med krossade polkagrisar.
Andra mäktiga kladdkakerecept hittar du här .

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 8 port).
  3. Kladdkaka: Bryt chokladen i bitar lägg den i en skål. Smält chokladen i mikrovågsugn eller i ett vattenbad. Rör ner olivoljan i chokladen.
  4. Vispa ägg, socker, vanilj och salt lite lätt. Rör ner mjöl och chokladblandningen i äggsmeten. Häll smeten i formen.
  5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Låt kakan svalna på galler. Ställ kakan i kylskåp innan servering så att den lättare kan skäras i bitar.
  6. Polkagrädde: Vispa grädden. Krossa polkagrisarna och blanda med grädden.
  7. Garnera kakan med lite av hallonen, krossade polkagrisar och mynta.
  8. Servera kakan med polkagrädde och resten av hallonen.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: Byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: Välj laktosfri mörk choklad och laktosfri vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfri mörk choklad och byt ut vispgrädde mot soja-, havre- eller risbaserad gräddersättning.

Ingredienser

Portioner: 8
Kladdkaka
  • 200 g mörk choklad (70%)
  • 1 1/2 dl olivolja
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar ca 120 g)
Polkagrädde
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl polkagrisar
Till garnering och servering
  • hallon
  • polkagrisar
  • färsk mynta
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2750 kJ / 658 kCal