Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Mörk chokladmousse med chili och hallon

I det här receptet på chokladmousse har det inte snålats på chokladen. Med ett sting av chili som en extra krydda på moussen och sötman från färska bär blir detta något alldeles speciellt för chokladälskaren. Serveras med fluffigt vispad grädde. Mums!"

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela chokladen i bitar och smält i vattenbad.
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum.
  3. Låt smöret smälta ner i den smälta chokladen, tillsätt chilipaste och blanda väl.
  4. Blanda försiktigt i den vispade äggvitan i chokladen. Ställ moussen i kylen i ca 2 timmar.
  5. Till servering: Portionera upp moussen och servera garnerad med hallon och vispad grädde. Dekorera ev med citronmeliss och riven choklad.

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: kontrollera noga innehållet i chokladen. Välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera noga innehållet i chokladen. Byt smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Recept och bild i samarbete med Santa Maria.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 240 g mörk choklad (minst 70%)
  • 6 äggvitor
  • 100 g smör
  • 3 msk chilipaste
Till servering
  • 1 1/2 dl färska hallon
  • 3 dl vispad grädde
  • citronmeliss
  • ev riven choklad
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer