Mörk chokladmousse med chili och hallon

4
2
Mörk chokladmousse med chili och hallon

I det här receptet på chokladmousse har det inte snålats på chokladen. Med ett sting av chili som en extra krydda på moussen och sötman från färska bär blir detta något alldeles speciellt för chokladälskaren. Serveras med fluffigt vispad grädde. Mums!"

Skriv ut
Mörk chokladmousse med chili och hallon

Ingredienser

4 portioner
240 g
mörk choklad (minst 70%)
6
äggvitor
100 g
smör
1 msk
chilipaste

Till servering

1 1/2 dl
färska hallon
3 dl
vispad grädde
-
citronmeliss
-
riven choklad

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: kontrollera noga innehållet i chokladen. Välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera noga innehållet i chokladen. Byt smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Recept och bild i samarbete med Santa Maria.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Else-britt

2020-01-19

Det blir nästan oätligt med 3 msk chilipaste. Vi är vana vid stark mat. Jag kommer aldrig mer att göra detta recept. Trots att jag spädde ut moussen med mer choklad, ägg och smör blev det inte gott. Resterna spädde jag ut med vispad grädde. Det gick att äta men inte gott.

Redaktionen ICAse

2020-01-23

Hej Else-Britt! Tack för din kommentar och ursäkta för sent svar. Tråkigt att höra att även du tyckte att det var för stark. Receptkreatören har tagit till sig feedbacken och justerade mängden chilipaste till 1 msk. Om du inte vill laga den här moussen igen så skulle jag rekommendera testa https://www.ica.se/recept/chokladmousse-1774/. Hälsningar Elina

Alexander

2019-12-30

Jättegott men väldigt starkt! Hade i cirka 2 matskedar Santa Maria chilipaste, 3 msk skulle vara helt oätligt och då är jag ändå van vid kryddad mat. Ska det vara 3 teskedar?

Redaktionen ICAse

2020-01-07

Hej Alexander! Tack för din kommentar och ursäkta sent svar. Kul att du tyckte om det trots att det var starkt. Ja, mängden 3 msk chili paste stämmer. Hälsningar Elina

Testa liknande recept