Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Pannacotta med hallongelé och vit choklad

Avsluta middagen genom att bjuda dina vänner på en italiensk klassiker. Den fluffiga pannacottan har en fin smak av vanilj och gör sig utmärkt med den söta hallongelén och den hyvlade vita chokladen på toppen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda grädde och gelésocker i en kastrull. Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg ner stäng och frön i grädden.
  2. Låt det koka upp och koka ca 1/2 minut. Ta upp stången. Häll upp i portionsglas och låt stelna i kylskåp.
  3. Blanda hallon och vatten i en kastrull. Låt det koka några minuter.
  4. Passera hallonen genom en sil. Blanda "hallonsaften" med gelésocker och låt koka ca 1/2 minut. Låt svalna någon minut. Skeda geléet över pannacottan och låt stelna. Vid serveringen hyvlas vit choklad över pannacottan.

Tips

Smaksätt med vaniljsocker eller stötta kardemummakärnor istället för vaniljstång.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 dl grädde
  • 4 msk gelésocker Multi
  • 1 vaniljstång
Hallongelé
  • 200 g hallon
  • 1 dl vatten
  • 6 msk gelésocker Multi
Till servering
  • vit choklad
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer