Hallon- och chokladmousse

Betyg 3.7 av 5.
36 personer har röstat
14
Hallon- och chokladmousse

Hallon och choklad är en oslagbar kombination, så även i denna hallon- och chokladmousse med färska bär som garnering. Moussen skapar du av vispgrädde, ägg och florsocker tillsammans med chokladen och hallonen, ett stort mums!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2004

Hallon- och chokladmousse

Ingredienser

4 portioner
1 dl hallon + hallon till garnering
2 - 2 1/2 msk florsocker
100 g mörk choklad (60-70% kakaohalt)
2 dl vispgrädde
2 äggulor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
36 personer har röstat

Kommentarer

Det var inte gott, blev inte så mycket hallon smak.

Lena

2022-01-01

Väldans gott :9 Jag använde Fazers Mariannechoklad och det blev helt underbart med mintsmaken ;)

Karola

2012-02-09

man kan göra om receptet så att den passar till allergi (mjölk) ta go-green grädde och ta hallon blåbär blandat. den blir inte lika söt då.

Monica

2007-10-30

Testa liknande recept

Fransk chokladmousse
Betyg 3.9 av 5.
86 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chokladcrème med limemarinerade hallon
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Efterrätt med rårörda blåbär och vit choklad
Betyg 4 av 5.
32 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Hallonmousse med rostad vit choklad
Betyg 3 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mörk chokladmousse med chili och hallon
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chokladbiskvier
Betyg 3.8 av 5.
143 personer har röstat
Över 60 min att tillaga