Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Hallon- och chokladmousse

Hallon och choklad är en oslagbar kombination, så även i denna hallon- och chokladmousse med färska bär som garnering. Moussen skapar du av vispgrädde, ägg och florsocker tillsammans med chokladen och hallonen, ett stort mums!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mosa hallonen (spara några till garnering) och blanda med sockret. Bryt chokladen i bitar och smält den i vattenbad eller i mikron.
  2. Vispa grädden hårt och rör i hallonen. 
  3. Rör i en äggula i taget i chokladen. Rör ner hallongrädden, lite i taget.
  4. Klicka moussen i 4 koppar (för 4 port) eller glas. Låt moussen stå någon timme i kylen till serveringen. Garnera med hallon.

    OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl hallon + hallon till garnering
  • 2 1/2 msk florsocker
  • 100 g mörk choklad (60-70% kakaohalt)
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 äggulor
Lägg till i inköpslistan