Hallon- och chokladmousse

35
14
Hallon- och chokladmousse

Hallon och choklad är en oslagbar kombination, så även i denna hallon- och chokladmousse med färska bär som garnering. Moussen skapar du av vispgrädde, ägg och florsocker tillsammans med chokladen och hallonen, ett stort mums!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2004

Hallon- och chokladmousse

Ingredienser

4 portioner
1 dl hallon + hallon till garnering
2 - 2 1/2 msk florsocker
100 g mörk choklad (60-70% kakaohalt)
2 dl vispgrädde
2 äggulor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

35

Kommentarer

Lena

2022-01-01

Det var inte gott, blev inte så mycket hallon smak.

Karola

2012-02-09

Väldans gott :9 Jag använde Fazers Mariannechoklad och det blev helt underbart med mintsmaken ;)

Monica

2007-10-30

man kan göra om receptet så att den passar till allergi (mjölk) ta go-green grädde och ta hallon blåbär blandat. den blir inte lika söt då.