Kladdkaka med frosting
Recept på bästa kladdkakan får du här. En smarrig kraftfull kaka med tre olika typer av frosting. En med Philadelphiaost, citron och kokos, en med smör, florsocker och kaffe och en med nougat och nötter, gärna pistage. Bara att välja! Vill du har mer att välja på?
Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2011
Ingredienser
1 sats
200 g smör
4 dl socker
2 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 krm salt
4 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
Limetopping
100 g färskost
1 1/2 dl florsocker
1 dl riven kokos
rivet skal och juice av 1 lime
50 g riven vit choklad
Kaffetopping
50 g smält smör
1 msk kakao
2 msk vaniljsocker
3 dl florsocker
3 msk starkt kaffe
non stop
Nöttopping
100 g nougat
50 g salta, rostade nötter (t ex pistage)
Gör så här
Limefrosting: Blanda färskost, florsocker, riven kokos, rivet skal och juice av lime och riven vit choklad. Bred över kakan och strö över rivet limeskal.Kaffefrosting: Blanda smält smör med kakao, vaniljsocker, florsocker och starkt kaffe. Låt svalna lite. Bred över kakan, toppa med Non Stops.Nötfrosting: Smält nougat. Bred över kakan. Strö över salta, rostade nötter.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per sats
Energi1665 KJ / 398 kCal
Fett21 g
Salt0.52 g
Kolhydrater46 g
Protein6 g
Kommentarer
Denna kladdkaka med kaffetopping hängde alltid utklippt på mina föräldrars kylskåp sen 2011. Vi lagar alltid denna med färgglada non stop till påsk. Supergod!
Veronica
2024-11-11Toppen recept men kör bara 11 min och låter den vila ett par timmar gärna lite svalt så den sätter sig.
Pia
2024-01-06Bästa receptet! Gör den alltid dagen innan och kör 23 min, sedan får den sätta sig i kylen över natten
Angelica
2023-01-01