Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Mjölkchokladtryfflar med kardemumma

Ljuvliga mjölkchokladtryfflar med smak av kardemumma och honung. Rulla dina tryfflar i kakao. Söta och fullkomligt underbara att servera till kaffet efter middagen.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Låt stå i 5 minuter.
  2. Skär smöret i bitar. Tillsätt kardemumma, glykos eller honung och smör. Mixa till en slät kräm med stavmixer eller i en matberedare. Låt stå i kyl minst 6 timmar. Forma till små bollar och rulla i kakao. Förvara torrt och svalt.

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Tips

Kardemumman kan bytas ut mot t ex kanel, ingefära eller 3 msk rostade sesamfrön (för 20 st).

Ingredienser

Portioner: 20 st
  • 300 g mjölkchoklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 2 msk glykos eller honung
  • kakao att rulla i
Lägg till i inköpslistan