ÖVER 60 MIN | Medel

Bilglasstårta

Vill du överraska en liten bilfantast med en bilglasstårta till barnkalaset? Då ska du prova den här glasstårtan som du gör med hjälp av färdig glass, kakao och plopp med ahlgrens bilar. Dekorera med fler godisbilar och kalaset kan börja!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 6 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

 1. Hacka chokladen i små bitar.
 2. Blanda chokladen i glassen i en bunke. Tips! Det är lättare att blanda ner chokladen i 1 l i taget.
 3. Klä formen med plastfolie. Bred glassen i en stor brödform (minst 2 l) och ställ in i frysen i minst 2 timmar, gärna över natten.
 4. Skär med en plast-/träkniv försiktigt längs kanten på formen och tippa ut glassen på en stor skärbräda. Vänd glassen på sidan (det blir enklare att skära). Skär av en bit glass för motorhuv och en bit bak så glassen blir till formen av en bil. Lägg över på en frystålig bricka/serveringsfat. Ta hjälp av en slickepott/stekspade för att forma glassen. Tänk på att glassen smälter fort, du behöver vara snabb, ställ in glassen i frysen under tiden du gör momenten nedan.
 5. Ta ca 3-4 msk glass av den överblivna glassen (för 6 bitar) och blanda med kakaon i en liten bunke. Av resterande glass kan du t.ex göra en minibil.
 6. Forma bildäck av chokladglassen med hjälp av en sked. Doppa skeden i hett vatten för att det ska vara lättare att forma glassen. Du kan även använda en liten rund form om du har. Tryck fast däcken på bilen. Om glassen har smält mycket, ställ in i frysen igen i minst ca 30 min.  
 7. Dekortering: Dekorera glasstårtan med godisbilar och ev hackad choklad.

För alla

Kontrollera noga innehållet i chokladen och godiset.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri glass och välj laktosfri choklad och hacka ner laktosfritt godis i glassen.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri glass och välj mjölkproteinfri choklad och hacka ner mjölproteinfritt godis i glassen.
Gör äggfri: välj äggfri glass.

Recept i samarbete med Cloetta.

Ingredienser

Portioner: ca 6 bitar
 • 2 mjölkchoklad à 75 g (gärna med plopp och ahlgrensbilar)
 • 2 l vaniljglass
 • ca 1/2 msk kakao
Dekorering
 • 1 påse godis à 160 g (gärna ahlgrens bilar)
 • ev hackad choklad (gärna med plopp och ahlgrens bilar)