Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kladdkaka de lux

Känn smaklökarna göra sig redo för den ultimata desserten! Denna extra kladdiga kladdkaka får ett täcke av smält mörk choklad och serveras med grädde och ett stänk cointreau.
Fler kladdiga kladdkakerecept .

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smörj formen genom att pensla med lite matolja. Smält smöret.
  3. Rör ihop socker och ägg i en bunke. Fortsätt genom att röra/blanda samman alla ingredienser utom chokladkakan.
  4. Bred ut smeten i formen, 26 cm rund form med löstagbar kant, gärna non stickbelagd (för 6 port). Ställ in i mitten av ugnen ca 25 minuter. Den skall vara kladdig i mitten när du tar ut den. Känn efter med en sticka.
  5. Under tiden kakan svalnar något, smält chokladen i vattenbad. Bred ut chokladen över kakan. Låt stelna. Servera gärna med vispad grädde smaksatt med en udd cointreau.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och mjölkfri choklad.
Gör äggfri: byt ut äggen mot 1 dl grädde, baka av något längre i ugnen

Ingredienser

Portioner: 6
  • 150 g smör
  • 3 dl ljust muscovadoråsocker
  • 4 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 100 g 70% chokladkaka
  • 1 krm vaniljessens eller vaniljsocker
  • 1 knivsudd salt
  • 1 tsk frystorkad kaffe
  • 2 tsk rivet skal av kravodlad apelsin
  • 1 dl rostade och skalade hasselnötskärnor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?