Kladdkaka med apelsin

Kladdkaka är alltid rätt, men kan det bli bättre än att kombinera apelsin och kakao? En kladdkaka med apelsin som är lika enkel att laga som god att äta. Passar året om, men dekorera gärna med färska fikon och klyftad apelsin så får du en härligt julig känsla.
Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .

Ingredienser
12 portioner
200 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk flingsalt
saft och rivet skal av 1 apelsin (1 apelsin motsvarar ca 3/4 dl saft)
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
4 msk kakao
Till dekoration
färska fikon
apelsinklyftor
mynta
Gör så här
00:12:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi942 KJ / 225 kCal
Fett14 g
Salt2.51 g
Kolhydrater22 g
Protein1 g
Kommentarer
10 stGjorde misstaget att inte läsa kommentarerna. Blev jätte rinnig och satte sig inte. Borde det inte vara ägg i smeten? Denna gör jag inte fler gånger.
Sandra
Hej Sandra! Nu har vi bakat upp kakan igen och lagt till ägg med gott resultat. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Jag håller med Emma!
Samuel
Hej Samuel! Nu är receptet omgjort lite, jag hoppas du vill prova igen. Det är en god kaka:-) Vänliga hälsningar Leif
ICA-köket
Blev inte alls bra, gjorde om den två gånger, men blir bara rinnig!
Emma
Hej Emma! Nu är receptet omgjort lite, jag hoppas du vill prova igen. det är en god kaka:-) Vänliga hälsningar Leif
ICA-köket
Mycket god, påminner om marabous apelsinkrokant. Bröade med kokos, god kombo.
Lisa
Alltså NEJ! Smöret bara rann ur formen efter 15 min i ugnen. Katastrof!
Olivia
Inte bra alls
Nathalie
Extremt besviken, blev glad när äggen inte fanns hemma men baksuget var där. Allt blev som en pudding och satte sig inte.
Tove
Har bara gjort smeten ännu men den ör jätte god mims
Maria
Gjorde denna kladdkaka idag och den smakade riktigt vidrigt. Rekommenderas ej!
Camilia
nja
Anna