Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kladdkaka - grundrecept

Visste du att kladdkakans ”kladdighet” kommer sig av att man inte använder bakpulver i kakan. Här är ett toppenbra grundrecept på kladdkaka som även går att variera på många olika sätt. Testa att ha i nötter, hallon eller lite extra blockchoklad i. Underbart gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 8 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C
  2. Smält smör i kastrull, låt svalna något.
  3. Rör ihop övriga ingredienser i en bunke. Tillsätt det smälta smöret.
  4. Blanda försiktigt ihop till en jämn smet och häll sedan över smeten i en smörad och bröad springform med löstagbar kant, 24 cm i diameter (för 8 bitar).
  5. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter beroende på hur kladdig/seg du vill ha den.
  6. Ta ut kladdkakan och låt svalna.
  7. Sikta florsocker över om så önskas. Servera med vispad grädde, färska jordgubbar eller annan valfri frukt till.

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.

Recept och bild i samarbete med Kungsörnen.

Näringsvädet är beräknat per bit och exkl serveringsförslagen.

Ingredienser

Portioner: ca 8 bitar
  • 100 g smör
  • 2 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • smör till formen
  • ströbröd till formen
Till servering
  • florsocker till garnering
  • 2 dl vispgrädde
  • frukt eller bär
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1295 kJ / 310 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept