Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kladdkaka med apelsingrädde

Flera ägg, mer smör och hackad mörk choklad i kladdkakan gör den något högre och kladdigare än originalet. Så fira kladdkakan den 7:e november på Kladdkakans dag med den här supergoda varianten. Kladdkakan serverad med en smarrigt apelsinsmakande grädde.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 kaka portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Kladdkaka: Rör ihop ägg, socker och vaniljsocker.
  3. Hacka chokladen. Smält smöret tillsammans med chokladen i en kastrull.
  4. Blanda samman alla ingredienser till en smet. Häll i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 1 kaka).
  5. Grädda kakan i mitten av ugnen, ca 20-30 minuter. Låt svalna.
  6. Apelsingrädde: Vispa grädden. Blanda med apelsinlikören och servera tillsammans med kladdkakan.

För alla

Innehåller gluten, mjölprotein och ägg.
Gör laktosfri: välja laktosfria produkter av mörk choklad, smör, ströbröd och grädde.

Recept och bild på kladdkaka från Kungsörnen.

Ingredienser

Portioner: 1 kaka
Kladdkaka
  • 4 ägg
  • 5 dl strösocker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 100 g mörk choklad
  • 200 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl kakao
  • 1 tsk salt
  • smör till formen
  • ströbröd till formen
Apelsingrädde
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk Grand Marnier apelsinlikör
Lägg till i inköpslistan