Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kladdkaka med vit choklad och citron

Ljuvlig kladdkaka med vit choklad där citronens friska smak bryter av den vita chokladens sötma. Prova gärna att ”bröa” formen med kokosflingor, det tillför en extra smakdimension! Toppa kakan med vispad grädde, bär och citronmeliss.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 10 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smält smöret. Hacka chokladen. Ta kastrullen med smöret från värmen, tillsätt chokladen och rör om tills den smält.
  3. Rör samman ägg, socker, mjöl, salt och smörblandningen i en skål.
  4. Skölj citronerna noga och skrubba i ljummet vatten, finriv skalet och tillsätt till smeten.
  5. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform, ca 20 cm i diameter (för 10 bitar). Smöra insidan av kanterna. Häll smeten i formen.
  6. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 25-30 min, eller tills den satt sig men ändå är kladdig i mitten. Låt svalna.
  7. Topping: Vispa grädden och bred den över kakan. Strö över bären och kokosflingor/flakes och garnera med citronmelissblad.

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, vit choklad och grädde.

Recept och bild på kladdkaka från Kungsörnen.

Ingredienser

Portioner: ca 10 bitar
  • 200 g smör
  • 250 g vit choklad
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 2 ekologiska citroner
  • smör till formen
Topping
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl bär t ex hallon och/eller blåbär
  • 1/2 dl kokosflingor eller kokosflakes
  • citronmeliss till servering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?