Kladdkaka med vit choklad och citron

47
4
Kladdkaka med vit choklad och citron

Ljuvlig kladdkaka med vit choklad där citronens friska smak bryter av den vita chokladens sötma. Prova gärna att ”bröa” formen med kokosflingor, det tillför en extra smakdimension! Toppa kakan med vispad grädde, bär och citronmeliss.

Kladdkaka med vit choklad och citron

Ingredienser

ca 10 bitar
200 g smör
250 g vit choklad
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 krm salt
2 ekologiska citroner
smör till formen

Topping

2 dl vispgrädde
2 dl bär t ex hallon och/eller blåbär
1/2 dl kokosflingor eller kokosflakes
citronmeliss till servering

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, vit choklad och grädde.

Recept och bild på kladdkaka från Kungsörnen.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

47

Kommentarer

Ellinor

2021-09-26

Toppade med skivad mandel och portionerade i muffinsformar. Kladdigt och uppskattat!

Sebastian

2021-07-22

Riktig god, men kan rekommendera att servera med grädden bredvid ifall man vill frysa in kakan. Och den är säkert god med äkta vaniljglass också istället för grädde. 5/5 utav mig.

Anne

2021-07-01

Man anar inte vad kakan ställer till i munnen, man vill bara ha mera fastän vi ska hålla sig ifrån sötsaker. Det går ju inte att göra det , visst ska man det men ibland måste man bara frossa, inte för ofta,bara "ibland ". Anne