Kladdig kladdkaka

Kladdig kladdkaka är ju det godaste som finns. Med detta recept på kladdkaka får kakan perfekt krispig yta samtidigt som den är kladdig i mitten. Vill du ha en extra kladdig kladdkaka är det bara att justera tiden i ugnen. Servera med vispgrädde och du har fixat en riktig drömfika!
Fler smarriga kladdkakerecept hittar du här.

Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvädet är beräknat per bit och exkl serveringsförslagen.
Energi1295 KJ / 310 kCal
Fett14 g
Salt0.2 g
Kolhydrater42 g
Protein4 g
Kommentarer
400 stJag älskar kladdkaka! Super bra recept enkelt smidigt och tydligt
Caroline
125 g smör 2 st ägg 2 dl strösocker 4 msk kakao 1 1/2 dl vetemjöl Ändra till ovanstående så blir kakan perfekt. Smält 125 g smör. Blanda i 2 dl socker. Rör i 4 msk kakao. Rör i 2 ägg och blanda ordenligt. Slutligen blandas 1 1/2 dl mjöl. Grädda i 175 grader, ca 18 -19 minuter. Kan skilja sig från ugn till ugn. Lycka till.
Fanny
Läskigt god kladdkaka! Använde en mindre form ca 19 cm i diameter och gräddade i 16 minuter. Kakan blev rikligt kladdig inuti och krispig på ytan.
Sylwia