Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Kanelkladdkaka

Hur gör man en julig kladdkaka? Jo, man bakar en kladdkaka med kanel! Ett enkelt sätt att få med sin favoritdessert på julbordet. Servera denna enkla och snabba kaka med lättvispad grädde och körsbär som juldessert eller julfika.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina körsbären när kakan ska serveras.
  2. Sätt ugnen på 175°C.
  3. Spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 12 bitar), eller smörj formen med smör.
  4. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Rör ner socker, vaniljsocker, kanel och salt och sedan ett ägg i taget. Blanda kakao och mjöl och sikta ner i smeten och rör ihop till en slät smet. Häll den i formen.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 17 minuter. Låt kakan kallna, gärna i kyl så blir kakan fastare.
  6. Till servering: Servera med vispad grädde och körsbär.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri visgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot mjölkproteinfritt margarin och byt ut vispgrädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Blanda 250 g frysta körsbär med 1 dl socker och rör då och då tills de tinat.

Ingredienser

Portioner: 12 bitar
  • 100 g smör
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk malen kanel
  • 1/2 krm salt
  • 2 ägg
  • 3 msk kakao
  • 1 dl vetemjöl (1 dl motsvarar ca 60 g)
Till servering
  • vispgrädde
  • frysta körsbär
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare