Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Kladdkaka

Ett enkelt recept på en klassisk kladdkaka med kakao. Extra gott är att servera kladdkakan med en kompott på kumquats och mango, ett fruktigt och fräscht alternativ till lättvispad grädde. Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Lägg ett bakplåtspapper eller smörj en rund form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter (för 12 bitar).
  3. Smält matfettet och låt det svalna. Rör ner socker, kakao, vaniljsocker, salt och ett ägg i taget. Tillsätt mjölet och rör ihop till en slät smet. Häll smeten i formen.
  4. Grädda mitt i ugnen 20-30 minuter. Låt kakan kallna. Kakan blir fastare när den kallnar. Servera gärna med Kompott på kumquats och mango.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: Byt vetemjöl till glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett.

Näringsberäkningen är beräknad per bit (räknat på 12 bitar).

Ingredienser

Portioner: 12 bitar
  • 200 g smör eller margarin
  • 4 dl socker
  • 2 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 krm salt
  • 4 ägg
  • 2 1/2 dl vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar 150 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1173 kJ / 281 kCal