Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Brownies med yoghurtswirl

Vem älskar inte brownies? Testa denna variant med yoghurt i browniesmeten som du gör till swirls. Snyggt, men framförallt gott! Sprinkla över havssalt som framhäver chokladen och ger brownien ett djup.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 180°C. Klä en pajform ca 15×20 cm (för 4 port) med bakplåtspapper.
  2. Smält smör och mörk choklad på låg värme i en stor kastrull. Rör om hela tiden. När smöret och chokladen har smält, ta av kastrullen och vispa i kakaopulvret tills det blir en jämn smet.
  3. Vispa sedan ner socker, ägg, vaniljsocker och vetemjöl till en jämn smet. Häll ner i formen. Strö på salt.
  4. Yoghurtswirl: Blanda yoghurt, honung och vaniljsocker i en liten skål. Klicka sedan ut denna på smeten i formen. Använd en smörkniv för att göra snygga ”swirls” och på så sätt blanda ner yoghurten i smeten.
  5. Baka i 45-50 min till kanterna har hårdnat, men smeten i mitten fortfarande är mjuk. Ta ur och låt svalna. Skär sedan i rutor.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och yoghurt.

Recept och bild i samarbete med Skånemejerier.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 100 g smör
  • 50 g mörk choklad
  • 1/2 dl kakao
  • 4 1/2 dl socker
  • 3 stora ägg
  • 1 1/2 tsk vaniljsocker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • ca 1 tsk flingsalt (gärna havssalt)
Yoghurtswirl
  • 2 1/2 dl grekisk yoghurt (10%)
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk vaniljsocker
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer