Margaretas kladdkaka

191
32
Margaretas kladdkaka

Recept på enkel, god och riktigt kladdig kladdkaka. För Margaretas kladdkaka rör du ihop ägg, socker, kakao, smält margarin och mjöl. Efterrätten blir glutenfri med glutenfritt mjöl. Servera med glass eller grädde.
Nyfiken på fler kladdkakerecept?

Ett recept från:
Buffé nr 9, 1998

Margaretas kladdkaka

Ingredienser

1 kaka
smör eller margarin till formen
3 ägg
3 dl socker
4 - 5 msk kakao
125 g flytande eller smält margarin
1 1/2 dl glutenfri mix

För alla

Kakan innehåller mjölk och ägg men är fri från gluten.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt margarin och mjölkfri mix.

Näringsvärdet är beräknat per port på 8 port.

Gör så här

Tips

Eftersom kakan är kladdig är det bra om man låter den vara kvar i formen om man ska ta med den på utflykt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

191

Kommentarer

Malin

2019-11-11

Blev inte alls bra i min ugn, efter 15 minuter var den svart på ovansidan, insidan bestod av sockerkaka i kanterna och smet i mitten. Testade annat recept med lägre temperatur så blev det bra.

Redaktionen ICAse

2019-11-12

Hej Malin! Vad tråkigt att kakan inte blev bra. Det är alltid klurigt med grader eftersom alla ugnar är olika. Och om man använder varmluft eller vanlig över & undervärme ger även det olika resultat. Härligt att du ändå fick till en kaka. Hälsningar Ulrika

Carina

2016-06-08

En supergod kladdkaka där man kan byta ut både smöret till laktosfritt och mjölet man har hemma. Gott med både nötter/strössel eller annat barnen vill ha som ett gott täcke.

Birgitta

2014-10-25

JÄTTEGOD! Bakade med blandning av mandel-nöt- o kokosmjöl, även lite nötter i, blev kanongod.

Näringsvärde per portion

Energi 1435 KJ / 343 kCal
Fett 18 g
Salt 35 g
Kolhydrater 40 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden