Recept på enkel, god och riktigt kladdig kladdkaka. För Margaretas kladdkaka rör du ihop ägg, socker, kakao, smält margarin och mjöl. Efterrätten blir glutenfri med glutenfritt mjöl. Servera med glass eller grädde.
Nyfiken på fler kladdkakerecept?
Ett recept från:
Buffé
nr 9,
1998
Kakan innehåller mjölk och ägg men är fri från gluten.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt margarin och mjölkfri mix.
Näringsvärdet är beräknat per port på 8 port.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Malin
2019-11-11Blev inte alls bra i min ugn, efter 15 minuter var den svart på ovansidan, insidan bestod av sockerkaka i kanterna och smet i mitten. Testade annat recept med lägre temperatur så blev det bra.
Redaktionen ICAse
2019-11-12Hej Malin! Vad tråkigt att kakan inte blev bra. Det är alltid klurigt med grader eftersom alla ugnar är olika. Och om man använder varmluft eller vanlig över & undervärme ger även det olika resultat. Härligt att du ändå fick till en kaka. Hälsningar Ulrika
Carina
2016-06-08En supergod kladdkaka där man kan byta ut både smöret till laktosfritt och mjölet man har hemma. Gott med både nötter/strössel eller annat barnen vill ha som ett gott täcke.
Birgitta
2014-10-25JÄTTEGOD! Bakade med blandning av mandel-nöt- o kokosmjöl, även lite nötter i, blev kanongod.