Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Margaretas kladdkaka

Recept på enkel, god och riktigt kladdig kladdkaka. För Margaretas kladdkaka rör du ihop ägg, socker, kakao, smält margarin och mjöl. Efterrätten blir glutenfri med glutenfritt mjöl. Servera med glass eller grädde.
Nyfiken på fler kladdkakerecept?

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 kaka portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Smörj en form, 26 cm i diameter (för 1 kaka).
  3. Vispa ägg och socker poröst. Vänd ner kakao, margarin och glutenfri mix. Häll smeten i formen. Grädda ca 20 minuter mitt i ugnen.

För alla

Kakan innehåller mjölk och ägg men är fri från gluten.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt margarin och mjölkfri mix.

Näringsvärdet är beräknat per port på 8 port.

Tips

Eftersom kakan är kladdig är det bra om man låter den vara kvar i formen om man ska ta med den på utflykt.

Ingredienser

Portioner: 1 kaka
  • smör eller margarin till formen
  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 5 msk kakao
  • 125 g flytande eller smält margarin
  • 1 1/2 dl glutenfri mix
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1435 kJ / 343 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer