Margaretas kladdkaka
Recept på enkel, god och riktigt kladdig kladdkaka. För Margaretas kladdkaka rör du ihop ägg, socker, kakao, smält margarin och mjöl. Efterrätten blir glutenfri med glutenfritt mjöl. Servera med glass eller grädde.
Nyfiken på fler kladdkakerecept?
Ett recept från:
Buffé nr 9, 1998
Ingredienser
1 kaka
smör eller margarin till formen
3 ägg
3 dl socker
4 - 5 msk kakao
125 g flytande eller smält margarin
1 1/2 dl glutenfri mix
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per port på 8 port.
Energi1435 KJ / 343 kCal
Fett18 g
Salt0.35 g
Kolhydrater40 g
Protein5 g
Kommentarer
Blev inte alls bra i min ugn, efter 15 minuter var den svart på ovansidan, insidan bestod av sockerkaka i kanterna och smet i mitten. Testade annat recept med lägre temperatur så blev det bra.
Malin
2019-11-11Hej Malin! Vad tråkigt att kakan inte blev bra. Det är alltid klurigt med grader eftersom alla ugnar är olika. Och om man använder varmluft eller vanlig över & undervärme ger även det olika resultat. Härligt att du ändå fick till en kaka. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2019-11-12En supergod kladdkaka där man kan byta ut både smöret till laktosfritt och mjölet man har hemma. Gott med både nötter/strössel eller annat barnen vill ha som ett gott täcke.
Carina
2016-06-08JÄTTEGOD! Bakade med blandning av mandel-nöt- o kokosmjöl, även lite nötter i, blev kanongod.
Birgitta
2014-10-25