Kladdig kladdkaka

Kladdig kladdkaka är ju det godaste som finns. Med detta recept på kladdkaka får kakan perfekt krispig yta samtidigt som den är kladdig i mitten. Vill du ha en extra kladdig kladdkaka är det bara att justera tiden i ugnen. Servera med vispgrädde och du har fixat en riktig drömfika!
Fler smarriga kladdkakerecept hittar du här.

Ingredienser
ca 8 bitar
smör till formen
ströbröd till formen
100 g smör
2 st ägg
2 1/2 dl strösocker
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 krm salt
Till servering
florsocker till garnering
2 dl vispgrädde
färska bär
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvädet är beräknat per bit och exkl serveringsförslagen.
Energi1295 KJ / 310 kCal
Fett14 g
Salt0.2 g
Kolhydrater42 g
Protein4 g
Kommentarer
Bästa kladdkakan! Gräddar i 10 minuter (200gr) och den blir alltid perfekt, lagom seg i kanterna och kladdig i mitten. Har kört med det här receptet ett bra tag och kommet inte att byta :)
Carolina
2025-06-13Receptets ingredienser är bra och den smakar jättebra. Följde receptet och satte ugnen på 200 grader med över och undervärme och hade kakan inne i 10 min, vart kakan som en sockerkaka. Jag ska testa sänka värmen till 175 grader nästa gång.
Klara
2025-06-10Efter 10 min hade den inte höjt sig, dock inte heller efter 15 min. Tog ut efter 15 min så torr. Platt och torr. Använde inte elvisp, gjorde precis som det stod.
Annika
2025-06-07