Kladdig kladdkaka

Kladdig kladdkaka är ju det godaste som finns. Med detta recept på kladdkaka får kakan perfekt krispig yta samtidigt som den är kladdig i mitten. Vill du ha en extra kladdig kladdkaka är det bara att justera tiden i ugnen. Servera med vispgrädde och du har fixat en riktig drömfika!
Fler smarriga kladdkakerecept hittar du här.

Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvädet är beräknat per bit och exkl serveringsförslagen.
Energi1295 KJ / 310 kCal
Fett14 g
Salt0.2 g
Kolhydrater42 g
Protein4 g
Kommentarer
390 stDen blir klockren om man gör som dom skriver. Konsten är att inte vispa ägg och socker för snabbt/hårt. Lugn och fin. ;) blanda för hand och försiktigt!
Anton
Hej! Spelar det någon roll om man häller i smöret eller kakaoblandningen först?
Lisa
Hej Lisa! Bäst är att först ha i kakaoblandningen och sen smöret. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Jag använde en lite mindre form (ca 21 cm) och hade i kakan i typ 12 min, blev perfekt! Kladdig inuti med en krispig yta
Alicia