Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kiwitartelett

Kiwitartelett är en minitårta med blå vindruvor, kiwi och citronmarmelad som är söt och delikat. Servera kallt på födelsedagskalaset tillsammans med småkakor och en tårta.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka samman mjöl, strösocker och matfett, gärna i matberedare. Tillsätt äggulan och vattnet och arbeta ihop degen snabbt. Låt den stå kallt i ca 1 tim.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Kavla ut degen till en platta, 25 cm i diameter (för 6 port), eller klä portionsformar med degen. Lägg plattan på bakpappersklädd plåt. Nagga botten med en gaffel. Grädda i ca 15 min. Låt svalna.
  4. Stjälp eller lyft upp portionspajerna ur formarna. Pensla tarteletten eller formarna med smält blockchoklad och täck dem därefter med halverade vindruvor och skalad, klyftad kiwi. Värm citronmarmeladen och pensla över frukten. Låt tarteletten stå kallt till servering.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 äggula
  • 2 msk kallt vatten
Till pensling
  • 75 g mörk blockchoklad
Fyllning
  • 200 g blå vindruvor
  • 4 kiwi
  • 1 dl citronmarmelad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3100 kJ / 740 kCal
Fett: 44 g
Läs mer om näringsvärden