Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fruktsallad med råkräm

Här är en fräsch och exotisk fruktsallad med råkräm som är lika god till mellanmål som efterrätt och full med vitaminer och antioxidanter. Servera med råkrämen som gör du på ägg, socker och grädde, ett gott och spännande tillbehör!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj, rensa och halvera jordgubbarna. Skölj och tärna äpplena fint. Skala kiwi, melon och apelsiner och skär dem i mindre bitar. Halvera druvorna och skiva bananerna. Blanda frukterna i en skål.
  2. Råkräm: Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulorna med sockret tills det är vitt och pösigt.
  3. Vispa grädden styv. Vispa även äggvitorna styva. Blanda försiktigt samman äggsockret med vispgrädden och de vispade äggvitorna. Servera genast till fruktsalladen.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 l jordgubbar
  • 2 äpplen
  • 2 kiwi
  • 1 liten melon
  • 2 apelsiner
  • 300 g blå druvor
  • 2 bananer
Råkräm
  • 2 ägg
  • 4 msk socker
  • 1 dl grädde
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?