Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Chokladdoppade vindruvor med polkakross

Chokladdoppade vindruvor är lika gott året runt, och passar extra bra som julgodis då kombinationen av druvor och pepparmint känns uppfriskande efter julmaten. Godiset är lätt att variera med olika topping. Prova till exempel att strö över hackad mandel istället för polkagris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 50 druvor portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj druvorna och låt dem torka.
  2. Krossa karamellerna i en mortel.
  3. Bryt chokladen i bitar och lägg den i en skål, smält i vattenbad eller i mikrovågsugn.
  4. Doppa druvorna i chokladen och lyft upp dem en och en på ett bakplåtspapper.
  5. Strö över polkagriskrosset och låt chokladen stelna. Förvaras i kylskåp.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri choklad.

Näringsberäkningen är per druva.

Ingredienser

Portioner: 50 druvor
  • 50 vindruvor
  • 6 polkagrisar
  • 100 g mörk bakchoklad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 284 kJ / 68 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer