Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Avancerad

Kinesiska lökfyllda vårrullar

Frasiga kinesiska vårrullar fyllda med bananschalottenlök, mild salladslök, pigg spansk peppar, ingefära och kinakål. Till vårrullarna serverar du en sweet chilisås och en strimlad sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva bananschalottenlöken. Skölj och strimla salladslök och kinakål. Skölj, kärna ur och finstrimla chilin.
  2. Fräs de båda löksorterna, kål och chili i oljan i en stekpanna. Tillsätt soja, vinäger, juice och ingefära. Smaka av med salt. Låt fräset kallna.
  3. Lägg en liten klick färs mitt på varje vårrulleark. Limma runt kanten med äggvita och vik ihop till små vårrullar. Hetta upp oljan i en fritös eller gryta ca 1 minut. Fritera vårrullarna några åt gången 2-3 minuter. Ta upp och låt rinna av.
  4. Till servering: Servera de nyfriterade vårrullarna med sweet chili att doppa i och finstrimlad sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 bananschalottenlökar
  • 4 salladslökar
  • 1 klyfta kinakål (1 klyfta motsvarar ca 200 g)
  • 1 grön spansk peppar
  • 1 msk olja
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk outspädd apelsinjuice
  • 1/2 msk vinäger
  • 3/4 msk färskriven ingefära
  • 1 tsk salt
  • 20 små vårrulleark (à ca 11x11 cm)
  • äggvita till pensling
  • ca 1 l olja till fritering
Till servering
  • sweet chilisås
  • strimlad sallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1940 kJ / 460 kCal
Fett: 28 g
Läs mer om näringsvärden