Frasiga kinesiska vårrullar fyllda med bananschalottenlök, mild salladslök, pigg spansk peppar, ingefära och kinakål. Till vårrullarna serverar du en sweet chilisås och en strimlad sallad.
Ingredienser
4 portioner
4
bananschalottenlökar
4
salladslökar
1
klyfta kinakål (1 klyfta motsvarar ca 200 g)
1
grön spansk peppar
1
msk
olja
1
msk
kinesisk soja
1
msk
outspädd apelsinjuice
1/2
msk
vinäger
1/2 - 3/4
msk
färskriven ingefära
1
tsk
salt
20
små vårrulleark (à ca 11x11 cm)
äggvita till pensling
ca 1
l
olja till fritering
Till servering
sweet chilisås
strimlad sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
34
1 st
Kommentar
Charlotte
2010-03-22
Det här blev riktigt gott. Jag var lite feg med chilin. Det går att ha en hel stor chili i. Det gäller att vara försiktig med vinägern och apelsinjuicen. Finstrimla och små rullar lyfter rätten.
Jag hade inga vårrulleark utan tog filodeg istället som jag gräddade i ugnen, penslade med olja. Det gick jättebra. Min förrätt gjorde succé. Ska definitivt göra detta flera gånger.
Kommentar
Charlotte
2010-03-22Det här blev riktigt gott. Jag var lite feg med chilin. Det går att ha en hel stor chili i. Det gäller att vara försiktig med vinägern och apelsinjuicen. Finstrimla och små rullar lyfter rätten. Jag hade inga vårrulleark utan tog filodeg istället som jag gräddade i ugnen, penslade med olja. Det gick jättebra. Min förrätt gjorde succé. Ska definitivt göra detta flera gånger.