Kinesisk sojakyckling med wokade grönsaker

102
4
Kinesisk sojakyckling med wokade grönsaker

Den här mustiga kycklingrätten med smak av ingefära och lakrits från stjärnanis innehåller rikligt med grönsaker och passar både små och stora middagsgäster.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2012

Kinesisk sojakyckling med wokade grönsaker

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 msk finhackad färsk ingefära
600 g kycklingfilé
2 msk olja
4 stjärnanis
4/5 dl kinesisk soja
2 dl vatten
1 msk strösocker
2 msk vitvinsvinäger
4 port ris eller annat gryn
1 msk majsstärkelse (Maizena)
1 burk böngroddar (à 280 g)
1 broccolihuvud
225 g haricots verts (bönor)
salt
nymalen svartpeppar

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

102

Kommentarer

Cynara

2022-09-07

Har inte anis och byt socker mot honung

Tomas

2012-03-04

Håller med föregående. Alldeles för mycket smak av anis.

Josefin

2012-03-02

En aning för mycket smak av stjärnanisen, tycker den tog överhand helt.

Näringsvärde per portion

Energi 2284 KJ / 546 kCal
Fett 136 g
Kolhydrater 614 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden