Kinesisk sojakyckling med wokade grönsaker

Den här mustiga kycklingrätten med smak av ingefära och lakrits från stjärnanis innehåller rikligt med grönsaker och passar både små och stora middagsgäster.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2012

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 msk finhackad färsk ingefära
600 g kycklingfilé
2 msk olja
4 stjärnanis
4/5 dl kinesisk soja
2 dl vatten
1 msk strösocker
2 msk vitvinsvinäger
4 port ris eller annat gryn
1 msk majsstärkelse (Maizena)
1 burk böngroddar (à 280 g)
1 broccolihuvud
225 g haricots verts (bönor)
salt
nymalen svartpeppar
Gör så här
00:01:00
00:20:00
00:05:00
00:03:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2284 KJ / 546 kCal
Fett13.6 g
Kolhydrater61.4 g
Protein41 g
Kommentarer
4 stHar inte anis och byt socker mot honung
Cynara
Håller med föregående. Alldeles för mycket smak av anis.
Tomas
En aning för mycket smak av stjärnanisen, tycker den tog överhand helt.
Josefin