Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Chilikyckling med ingefära

Sväng ihop denna chilikyckling med ingefära på ett kick. Fräs bara ihop chili, hoisinsås, ingefära och vitlök hastigt före du lägger ner moroten, gurkan, risvin, risvinäger och stekt kyckling. Supergott och med en hint av Asien.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla kycklingen fint. Halvera och kärna ur gurkan och skär den i skivor.
  2. Skala och skär morötterna i tunna stavar eller skivor. Skala och finhacka vitlöken.
  3. Häll olja i en het stekpanna eller wok. Fräs kycklingen ca 2 minuter. Krydda med salt och peppar. Ta upp och lägg den på en tallrik.
  4. Hacka chilifrukten. Fräs den, bönpasten/hoisinsåsen, ingefäran och vitlöken hastigt. Blanda ner morot och gurka och låt fräsa med någon minut.
  5. Häll i risvinäger, socker, smulad buljongtärning och risvin. Låt koka ihop någon minut. Lägg i kycklingen och låt allt bli varmt.
  6. Red ev av med potatismjöl i vatten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g kycklingfilé
  • 1/2 gurka
  • 2 morötter
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 chilifrukt
  • 3 msk bönpaste eller hoisinsås
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 2 msk risvinäger
  • 2 msk socker
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 msk kinesiskt risvin (eller torr sherry)
  • 1 msk olja
  • 1/2 msk potatismjöl (ev.)
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 2 msk vatten till redning
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 867 kJ / 207 kCal
Läs mer om näringsvärden