Chilikyckling med ingefära

13
5
Chilikyckling med ingefära

Sväng ihop denna chilikyckling med ingefära på ett kick. Fräs bara ihop chili, hoisinsås, ingefära och vitlök hastigt före du lägger ner moroten, gurkan, risvin, risvinäger och stekt kyckling. Supergott och med en hint av Asien.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2008

Chilikyckling med ingefära

Ingredienser

4 portioner
300 g kycklingfilé
1/2 gurka
2 morötter
1 msk olja
1 krm peppar
1 krm salt
3 vitlöksklyftor
1 msk finriven färsk ingefära
1 chilifrukt
3 msk bönpaste eller hoisinsås
2 msk risvinäger
2 msk socker
1 hönsbuljongtärning
2 msk kinesiskt risvin (eller torr sherry)
1/2 msk potatismjöl (ev.)
2 msk vatten till redning

För alla

Kontrollera noga innehållet i bönpaste/hosinsåsen och buljongtärningen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Karin

2022-10-05

Lagar detta med quorn bitar istället för kyckling och havreris. Gott med lite annorlunda smaker med den varma gurkan och går dessutom fort och enkelt. 👌

Inga-britt

2022-05-15

Kanon kommer jag göra igen🙂

Magnus

2020-03-01

Gott!