Kimchi fried rice med ägg
Fried rice, alltså. Det går inte av för hackor! Och visst älskar man rätter med konceptet “ner med allt i pannan”? För det är det du ska göra här. Massa gott steks tillsammans i en stekpanna och serveras med stekt ägg, sallad och koriander. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2024
Ingredienser
4 portioner
4 port ris (gärna fullkorn)
3 morötter (à ca 100 g)
100 g solrosskott eller ärtskott
1/2 påse salladslök (à 125 g)
250 g grön sparris
1 msk olja
250 g sojabönor
100 g kimchi
2 msk sesamfrö
8 ägg
1 msk olja
salt
peppar
1 kruka koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2475 KJ / 591 kCal
Fett25 g
Salt2 g
Kolhydrater58 g
Protein29 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Smaklöst. Vill ha mer kryddor
Elin
2024-09-12Salladen, ja, vi hade på en vinägrett såklart och då blev den fräsch och god. Blandade ihop en chilimajo lite snabbt och det var den som band ihop hela rätten. Maträtten ingick i Icas vegokasse och det positiva är att vi hade aldrig ätit kimchi, sparris, salladslök eller ärtskott så det är det som verkligen höjer betyget! Hade aldrig provat ris i påse heller, så det var roligt!
Karin
2023-10-30Gott och fräscht,men saknade nån form av dressing eller vinägrett på salladen. Kanske en majjo hade passat till också
Alexandra
2023-08-14