Kimchi fried rice med ägg

Fried rice, alltså. Det går inte av för hackor! Och visst älskar man rätter med konceptet “ner med allt i pannan”? För det är det du ska göra här. Massa gott steks tillsammans i en stekpanna och serveras med stekt ägg, sallad och koriander. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2025

Ingredienser
4 portioner
4 port ris (gärna fullkorn)
3 morötter (à ca 100 g)
100 g solrosskott eller ärtskott
1/2 påse salladslök (à 125 g)
250 g grön sparris
1 msk olja
250 g sojabönor
100 g kimchi
2 msk sesamfrö
8 ägg
1 msk olja
salt
peppar
1 kruka koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2475 KJ / 591 kCal
Fett25 g
Salt2 g
Kolhydrater58 g
Protein29 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hade i dubbla mängden kimchi och lite soja, blev riktigt bra!!
Erika
2025-03-10Håller med tidigare kommentar om riset, vi har nu fyra paket boil in bag-ris i skafferiet (då har jag ändå gett bort flera paket till grannar), varför går det inte att sluta skicka med det bara för att det är boil in bag? Kan ni inte i stället räkna med att man har basvaror med långt datum hemma, och skicka med ris endast någon gång ibland? Jag har också mejlat ICA om just påsriset i matkassen flera gånger men aldrig fått svar. Om alla ändå klipper upp innan, vad är då poängen med att ha en produkt med extra plast och ett bökigt tillagningssätt? Snacka om att försöka skapa ett behov som inte finns.
Jessica
2025-02-22En bra grund, men man får krydda själv. Vi hade soja och chili. Och nu när man har haft matkassar ett tag så får man ytterligare ett paket boil in bag-ris att lägga i skafferiet inför att krisen eller kriget kommer... önskar man kunde få vanligt ris (jasmin) istället.
Tobias
2025-02-21Hej Tobias! Ja, vi önskar att vi kunde skicka lagom mängd ris utan påse. Jag gör alltid så att jag klipper upp påsen INNAN jag kokar riset. Då slipper man bränna sig och slabba med riset när det är kokt. Bra då att det redan är uppmätt. Jag kokar också i massor av vatten och häller av sen, som med pasta. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2025-02-21