Kikärtsmajonnäs - utan ägg

Släng inte spadet från konserverade kikärter! Det går att använda till mycket, inte minst funkar kikärtsspadet utmärkt som ersättare till ägg i majonnäs. Kikärtsmajonnäsen är perfekt för äggallergiker, den som är vegan eller av andra anledningar inte vill äta ägg.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2016

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Energi547 KJ / 131 kCal
Fett14.7 g
Salt0.58 g
Kolhydrater0.1 g
Protein0.1 g
Kommentarer
Hur länge kan man försvara i kylen? Kan man frysa majonnäsen?
Cecilia
2025-07-31Hej Cecilia! En vecka håller det nog men dessvärre är det nog svårt att frysa den. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-08-04Mycket bra recept! Jag gjorde tre sataer bara för det att den var så god -men la extra vinäger., ich sen extra salt och svartpeppar också fär att få mer sting. Jag ser att vissa inte lyclas och undrsr över ICAs egna kikärtor i tetra, men det var just det spadet jag använde! Jag gjorde som man ska med vanlig majonnäs med ägg -jag la fram alla ingredienser i god tid så att allt fick rumstemperatur -det brukar vara knepet med stort K. :) Tack för receptet! Nu ska jag njuta av min fina majjo!
Madeleine
2025-07-12En som kommenterat längre ned och heter ulrika säjer hon använt kikärtorna i tetra, det hjorde jag med. ICAs egna kikärtor. Det fungerar alltså inte med de i tetra? Måste jag köpa en b-u-r-k med kikärtor??
Suzanne
2025-07-08Hej Suzanne! När jag provade receptet gjorde jag på spadet från ICAs kokta kikärtor i tetra. Hoppas du lyckas. Vänliga hälsningar Leif
ICA-köket
2025-07-09