Italienskt lamm med haricots verts och polenta | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Italienskt lamm med haricots verts och polenta

Lantlig italiensk gryta med lammstek, krossade tomater, färsk svamp och färska haricots verts. En mustig och mättande gryta med underbara smaker. Servera din lammgryta tillsammans med örtkryddad polenta och en sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hetta upp oljan i en stekpanna. Lägg i lammköttet, bryn det i omgångar under omrörning i ca 5 minuter eller tills det är brynt på alla sidor. Salta och peppra. Lägg över köttet i en gryta eller kastrull.
  2. Häll i burktomater och vatten. Krydda med rosmarin, timjan och lagerblad. Rör om ordentligt, lägg på lock och låt puttra i ca 45 minuter.
  3. Skär svampen i bitar och fräs den några minuter.
  4. Lägg svamp och haricots verts i grytan. Smaka av. Lägg på lock och låt puttra i ytterligare ca 5 minuter.
  5. Plocka upp rosmarin, timjan och lagerblad. Strö över finhackad persilja och servera med Örtkryddad polenta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 msk olivolja
  • ca 700 g benfri lammstek (putsad och skuren i 2 1/2 cm stora kuber)
  • 1 1/3 tsk salt
  • 1 1/2 krm peppar
  • 1 krossade tomater (à 400 g)
  • 2 dl vatten
  • 1 rosmarinkvist
  • 1 timjankvist
  • 1 lagerblad
  • 150 g färsk svamp
  • 150 g färska haricots verts
  • finhackad, slätbladig persilja att strö över
  • örtkryddad polenta (se länk nedan)
Lägg till i inköpslistan