Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kikärtsgryta med jalapeno

Läcker kikärtsgryta med jalapeño, lök, selleristjälkar, tomater och kikärter. Den här lättlagade kikärtsgrytan serveras med tortillabröd och en klick gräddfil.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Skölj och strimla sellerin. Skölj, kärna ur och strimla chilin. Fräs de båda löksorterna, selleri och chili i oljan i en gryta.
  2. Häll över tomatkrosset och smaka av med farin och salt. Låt puttra under lock ca 10 min. Spola hastigt av kikärterna med kallt vatten och låt rinna av.
  3. Blanda ner kikärterna i grytan och låt puttra ytterligare någon min. Strimla koriandern och strö över grytan.
  4. Servera kikärtsgrytan med tortillabröd och en klick gräddfil.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 4 selleristjälkar
  • 2 jalapeño
  • 2 msk olja
  • 1 förp krossade tomater (à 500 g)
  • 1 msk Brun Farin
  • 1 tsk salt
  • 2 burkar kikärter (à 400 g)
  • 1/2 knippa koriander
Till servering
  • tortillabröd
  • gräddfil
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?